UiPath Foundation, organizație non-guvernamentală care susține accesul la educație de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile, anunță programul educațional Caleidoscop. Acest program este dedicat elevilor de liceu și are ca obiectiv să le ofere acestora o experiență educațională complexă prin intermediul unei platforme digitale educaționale special dezvoltată în cadrul programului.

De asemenea, liceenii înscriși în program primesc o tabletă cu acces la internet și o bursă lunară pentru a-i sprijini să își continue studiile. Începând cu anul școlar 2022-2023, 800 de elevi au fost incluși în program – aceștia provin din cele 82 de licee partenere ale programului și au fost recomandați de către cei 170 de profesori parteneri.

Prin Caleidoscop, UiPath Foundation își propune să extindă impactul organizației și să ofere sprijin pentru cât mai mulți elevi de liceu prin noua platformă digitală educațională. Programul se aliniază strategiei fundației de a avea un impact pe termen lung și este complementar programului Salt Către Viitor, inițiat în 2019 și dedicat copiilor din ciclul gimnazial.

Lansarea Caleidoscop reprezintă un pas important pentru misiunea noastră. Știm cât este de important să sprijinim acești 800 de liceeni în călătoria lor educațională oferindu-le instrumentele și resursele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim. Nu am fi reușit să demarăm programul fără susținerea liceelor partenere și a profesorilor parteneri. Suntem profund recunoscători pentru implicarea lor și ne propunem în continuare să avem, alături de ei, o abordare holistică și sustenabilă cu impact asupra întregii comunități – copii și tineri, părinți, licee și profesori”, declară Raluca Negulescu-Balaci, Directoare Executivă a UiPath Foundation.

Programul Caleidoscop este prezent în orașele București și Cluj-Napoca, precum și în alte 18 cele mai vulnerabile județe din țară, printre care Călărași, Buzău, Teleorman, Bacău, Suceava, Olt, Iași și Neamț.

Pentru noi, cei de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, programul Caleidoscop înseamnă continuitate. Prin acest program continuăm să ne sprijinim elevii cu mijloace materiale modeste să urmeze cursurile liceului, așa cum am făcut-o si în cadrul altor proiecte. Am colaborat foarte bine cu toți cei de la UiPath Foundation și suntem convinși că, pentru elevii noștri, programele educaționale oferite sunt valoroase și de un real folos”, declară Prof. Teodora Craus, Director Colegiului Economic “Ion Ghica” Bacău.

După intrarea oficială în program, elevilor li se oferă o tabletă cu acces la internet și li se face un cont pe platforma Caleidoscop. În acest moment, elevii înscriși în program participă la cursuri de limba engleză oferite de profesori din cadrul British Council. În viitor, platforma va oferi și alte experiențe educaționale, cum ar fi o programă pentru dezvoltarea abilităților digitale și sesiuni de orientare vocațională, dar și alte experiențe de învățare asincronă.