Peste 800 de elevi din județul Prahova vor avea acces la grupuri sanitare renovate, precum și la infrastructură de colectare separată a deșeurilor prin proiectul WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest. Prin această intervenție, proiectul contribuie la îmbunătățirea condițiilor sanitare și de igienă adecvată pentru elevii din 7 școli din comunitățile rurale Colceag, Inotești, Gherghița, Provița de Sus, Valea Plopului, Cărbunești și Cioceni.

Astfel, fiecare școală inclusă în proiect (Școala cu clasele I-VIII Colceag, Şcoala cu clasele I-VIII Inoteşti, Școala Gimnazială Gherghița, Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu” Provița de Sus, Școala Gimnazială Valea Plopului, Şcoala Gimnazială Cărbuneşti, Școala Gimnazială Cioceni) urmează să beneficieze, după caz, de lucrări de renovare sau modernizare a grupurilor sanitare cum ar fi: înlocuirea toaletelor și a chiuvetelor, schimbarea gresiei sau a faianței degradate, schimbarea ușilor nefuncționale ale grupurilor sanitare etc.

De asemenea, școlile incluse în proiect vor fi sprijinite pentru a deveni mai eficiente în ceea ce privește consumul de apă, prin montarea a 7 tancuri de stocare a apei pluviale cu o capacitate de 1.500 de litri. În acest fel, se creează premisele pentru ca acestea să devină, în timp, instituții de învățământ sustenabile.

În plus, școlile vor beneficia și de infrastructură de interior pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile. În total, cele 7 școli vor fi dotate cu 40 de seturi de pubele pentru colectarea deșeurilor pe 2 fracții (hârtie și pet/plastic + metal).

Proiectul mai presupune și o componentă de conștientizare și informare privind importanța practicării unei igiene adecvate și a unei colectări corecte a deșeurilor în vederea reciclării, derulate sub forma unor activități educaționale în rândul celor peste 800 de elevi și a unei campanii de conștientizare la nivelul comunităților locale din cele 7 localități.

“WASH@Schools – Building a Better Life este mai mult decât un proiect de educație pentru igienă și mediu. Scopul nostru este să sedimentăm comportamente responsabile și deprinderi sănătoase în interiorul comunității, de la cei mai mici, la cei mai mari. De aceea, pe lângă componenta educativă și de conștientizare, pe lângă noțiunile teoretice, sprijim comunitățile incluse în proiect cu instrumentele practice și cu infrastructura necesară pentru a crea un viitor mai bun și mai curat nu doar pentru beneficiarii proiectului, ci pentru noi toți”, spun reprezentanții Asociației CSR Nest.

WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.