Arçelik, liderul industriei de electronice și electrocasnice la nivel global, a obținut cel mai ridicat scor al companiilor din domeniu în cadrul clasamentului S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA). Clasamentul realizat în octombrie 2023 reprezintă o evaluare anuală de referință a practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), stând la baza Indicelui de sustenabilitate Dow Jones.

Arçelik a înregistrat un scor de 86/100, cel mai mare punctaj obținut de o companie din industria electrocasnicelor cu folosință îndelungată. Această performanță evidențiază angajamentul continuu asumat de Arçelik pentru un viitor sustenabil și consolidează poziția companiei în elita producătorilor de electrocasnice. În cadrul clasamentului CSA, au fost evaluate 46 de companii din sectorul electrocasnicelor.

Recunoașterea a fost precedată de Conferința Adunării Globale a Națiunilor Unite, în cadrul căreia compania s-a alăturat inițiativei de sprijin în accelerarea obiectivelor pentru 2030, Forward Faster, asumându-și angajamente semnificative în trei domenii-cheie: mediu, apă și finanțare durabilă.

Hakan Bulgurlu CEO Arcelik”Este un privilegiu să obținem cel mai mare scor în cadrul Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al cincilea an consecutiv. Acest rezultat reprezintă o recunoaștere a businessului nostru și a eforturilor Arçelik de a construi un viitor mai durabil, nu numai pentru companie, ci și pentru clienții noștri. Sustenabilitatea este profund înrădăcinată în fiecare aspect al lanțului valoric al Arçelik. Acțiunile noastre vizează crearea unui efect de domino pozitiv, pentru a încuraja consumatorii să facă alegeri mai sustenabile, care să contribuie la modelarea unui viitor mai bun pentru Planetă, societate și sănătatea tuturor. Sunt încântat de perspective, alimentat de succesul de până acum al companiei noastre, cu dorința constantă de a genera și mai multe schimbări benefice pe viitor, inclusiv îndeplinirea obiectivelor noastre de a reduce emisiile GES din domeniile 1, 2 și 3”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik.

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) sunt indici ponderați ai capitalizării de piață ajustați la flotare care măsoară performanța companiilor selectate folosind criterii de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). DJSI, inclusiv Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), au fost lansate în 1999 ca serie de pionierat de repere globale de sustenabilitate. Familia de indici este compusă din repere globale, regionale și naționale. Arçelik apare în DJSI din 2017.