„City of Good Deeds” („Orașul cu Fapte Bune”) este o colecție de 540 de jucării virtuale unice, cunoscute și ca NFT-uri, prin care SOS Satele Copiilor dezvoltă canalul de strângere de fonduri prin criptomonede, pentru susținerea beneficiarilor din toate programele SOS. Lansarea colecției marchează și împlinirea de 30 de ani de activitate ai asociației.

Întreaga colecție face parte din proiectul cu care Asociația a câștigat un grant de inovare și dezvoltare în cadrul „Innovation Challenge”, provocare lansată de SOS Children’s Villages International. „City of Good Deeds” („Orașul cu Fapte Bune”) este prima colecție de NFT-uri SOS și este compusă din jucării virtuale unice și 50 de carduri de membru în comunitatea „City of Good Deeds” („Orașul cu Fapte Bune”), care includ o jucărie virtuală cadou și beneficii în cadrul evenimentelor organizației.

Prin implicarea socială a oamenilor din acest segment tot mai popular, peste 1000 de copii din programele SOS de îngrijire alternativă și prevenire a separării vor primi tot sprijinul de care au nevoie pentru a avea o casă sigură, dragoste, educație, respect și, nu în ultimul rând, o copilărie așa cum merită.

Colecția se împarte în 6 sub-colecții, care ilustrează Carduri de Cetățeni ai Orașului cu Fapte Bune, „Animale Legendare”, „Trenuri cu Fapte Bune”, „Roboții SOS”, „Jocurile Retro cu Fapte Bune” și „Jucăriile Educative”. Figurinele sunt găzduite pe platformele internațională – OpenSea și locală – Herity, folosind metodele prietenoase cu mediul și sunt oferite cadou în urma donațiilor fixe în criptomonede sau direct în conturile de Lei, Euro sau Usd ale asociației. Canalul de donații prin criptomonede a fost inaugurat în 2021, în parteneriat cu platforma Tradesilvania.

„Tehnologia evoluează, stilul de viață se schimbă, iar noile canale au intrat deja în viețile noastre și este datoria noastră să ne adaptăm în beneficiul copiilor, așa cum am făcut-o în toți acești ani. Ne bucurăm să lansăm un nou apel de implicare pentru oamenii de bine, de data aceasta prin intermediul acestei tehnologii. Vă invităm să cunoașteți colecția de jucării virtuale și vă mulțumim pentru implicare!”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România

De aproape trei decenii, SOS Satele Copiilor România este alături de copiii aflați în situații dificile și oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără sprijinul parental, în timp ce îi susține și protejează și pe cei care riscă să-l piardă. Din 1993 și până acum, sute de copii au crescut în casele SOS și alte mii au putut rămâne în familia lor, prin intervenția SOS. În acest moment, peste 1000 de copii sunt sprijiniți în mod direct și alte mii de beneficiari sunt parte din proiectele derulate de asociație. De anul trecut, asociația a sprijinit zeci de mii de beneficiari prin programul SOS de urgență pentru familiile din Ucraina.

Toate fondurile obținute din vânzarea colecției „City of Good Deeds” („Orașul cu Fapte Bune”)  merg exclusiv către copiii din programele SOS.

Cui se adresează?

Deținătorilor de criptomonede, pasionaților de blockchain și tehnologie, colecționarilor de artă și tuturor oamenilor de bine, care vor să facă o faptă bună, cu impact pe termen lung.

Ce sunt jucăriile virtuale unice sau NFT-urile?

Jucăriile virtuale unice sau NFT-urile sunt produse digitale unice, certificate ca atare în rețeaua blockchain care le găzduiește. Ele pot fi păstrate sau vândute mai departe, iar creatorii primesc drepturi de autor la fiecare vânzare.