RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România, pregătește deschiderea celui de-al doilea centru regional în localitatea Giarmata, județul Timiș. Centrul va fi amenajat într-un spațiu logistic cu o suprafață de aproximativ 4.400 de metri pătrați din interiorul parcului industrial Global Vision, unde se va realiza numărarea și sortarea ambalajelor de băuturi colectate de la comercianți.

La centrul RetuRO din Giarmata vor fi transportate atât ambalajele de băuturi colectate manual, cât și automat, prin echipamente de tip RVM. Ambalajele din sticlă vor fi numărate, sparte și pregătite pentru reciclare. În plus, aici vor fi aduși și baloții proveniți din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuși unui proces de sortare optică. Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare.

“Odată cu pregătirea acestor centre industriale regionale, am început și o componentă importantă din planul nostru de dezvoltare – campania de recrutare de personal pentru toate cele 17 centre naționale. Avem un obiectiv foarte ambițios – aproximativ 600 de angajați, dintre care cel puțin 500 vor face parte din centrele de sortare și numărare din întreaga țară. Rămânem dedicați transformării resurselor reciclabile într-un motor al schimbării pozitive, iar cu fiecare ambalaj numărat, sortat și reciclat contribuim la un mediu mai curat și la un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Gemma Webb, CEO RetuRO.

Sistemul Garanție-Returnare va funcționa în România cu 17 centre industriale regionale, unde RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la cei aproximativ 80.000 de comercianți. În aceste centre, ambalajele uzate vor fi numărate, sortate și pregătite pentru a fi transportate apoi către companiile de reciclare.

Investiția în infrastructura industrială reprezintă cea mai mare parte din finanțarea 100% privată obținută de RetuRO de la ING Bank, în cadrul unuia dintre cele mai mari credite private acordate în România pentru proiecte de mediu.