Camera de Comerț pentru Diversitate din România (RDCC) și Camera de Comerț Britanică-Română (BRCC) au semnat recent un Memorandum de Înțelegere pentru a stabili un cadru formal de cooperare, pe baze egale și beneficii mutuale, pentru a promova Egalitatea, Diversitatea și Incluziunea (ED&I), pentru a stimula parteneriatele de afaceri, a dezvolta comerțul și activitățile de investiții și pentru a împărtăși exemple de bună practică în acest domeniu.

Memorandumul își propune să ofere sprijinul necesar pentru a aduce o mai mare recunoaștere și un grad mai ridicat de participare a inițiativelor ED&I derulate în România. Colaborarea dintre RDCC și BRCC va duce la crearea unei platforme de dezvoltare a domeniului ED&I în rândul organizațiilor românești și britanice. „Suntem bucuroși să semnăm acest Memorandum cu RDCC. Recunoaștem importanța inițiativelor ED&I în afaceri și ne asumăm angajamentul de a lucra împreună cu RDCC pentru a promova acest concept și a stimula parteneriatele de afaceri din România, precum și de a colabora în cadrul diferitelor proiecte și inițiative care au ca scop îmbunătățirea gradului de cunoaștere a conceptelor de ED&I în rândul comunităților noastre”, spune Colin Lovering, președintele BRCC.

Parteneriatul dintre cele două organisme marchează oficial începutul unei noi perioade de colaborare între RDCC și BRCC și constituie un punct major în activitatea Camerei de Comerț pentru Diversitate din România.

„Ca lideri de afaceri, avem responsabilitatea de a promova egalitatea, diversitatea și incluziunea la locul de muncă și în comunitățile noastre de afaceri. Lucrând împreună, ne putem folosi de punctele forte comune pentru a crea un climat de afaceri mai incluziv și echitabil pentru toți. România și Regatul Unit al Marii Britanii au perspective și experiențe culturale unice, care pot îmbogăți nivelul nostru de înțelegere privind diversitatea, iar prin susținerea acestei inițiative, putem da un exemplu pentru restul mediului de afaceri. Haideți să generăm o schimbare, cu sprijinul extraordinar al Excelenței Sale, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, pentru a dezvolta un spirit mai incluziv în România, o țară în care oricine are oportunitatea de a progresa,” spune Perry V. Zizzi, Președinte RDCC și Managing Partner la Dentons Romania.