Provident Financial România a desemnat partenerul pentru dezvoltarea Invizibilii, proiect de facilitare a incluziunii financiare și sociale pentru românii din 6 categorii vulnerabile. Cele 6 categorii au fost identificate printr-o amplă cercetare calitativă și cantitativă la nivel național, care a reliefat faptul că milioane de români fac parte din cel puțin unul dintre cele 6 grupuri vulnerabile și invizibile identificate – fermieri de subzistență, muncitori la negru, familii monoparentale, mici antreprenori în risc de sărăcie și excluziune socială, pensionari în risc de sărăcie și excluziune socială și șomeri involuntari între 55 și 64 de ani.

Astfel, Provident și The Social Incubator, prin Invizibilii.ro, își propun să contracareze o parte dintre efectele generate de excluziunea financiară și socială, oferindu-le oamenilor acces la resurse și experiențe de învățare adaptate nevoilor lor. Totul, pentru a facilita integrarea socială și pe piața muncii. Valoarea investiției pentru anul 2023 este de 75.000 de euro.

„Asociația The Social Incubator ne-a convins că este cel mai bun partener cu care putem merge mai departe în călătoria spre misiunea noastră de a crește gradul de incluziune financiară și socială și sperăm că împreună vom reuși să le oferim oamenilor încrederea și sprijinul de care au nevoie acum pentru a depăși cu bine momentele dificile. Mulți dintre ei simt că și-au pierdut valoarea pentru societate și se simt discriminați, dar sper că îi vom ajuta să redescopere că de fapt contează”, a spus Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

„Prin această colaborare, ne propunem să ajutăm cât mai mulți oameni să își construiască un viitor mai bun, să câștige independența financiară și să privească viața cu mai multă încredere”, a declarat Adriana Preda, director executiv al Asociației The Social Incubator.

Asociația The Social Incubator va dezvolta și implementa prin investiția susținută de Provident Financial România, un program național menit să ajute cel puțin 1.000 de persoane din categorii vulnerabile.

Printre activitățile planificate se numără și o caravană națională de informare, alături de derularea unor ateliere online și offline, care vizează facilitarea incluziunii financiare și sociale, dar și gestionarea emoțiilor și managementul schimbării. Tot în cadrul acestui proiect, oamenii vor beneficia și de sprijin pentru a-și realiza CV-ul, vor învăța cum să se pregătească pentru interviu și pentru perioada de probă. În plus, utilizatorii platformei vor avea la dispoziție teste vocaționale și teste de aptitudini, menite să le ofere acces la resursele de învățare adaptate nevoilor și înclinațiilor lor. Totodată, aceștia vor putea participa și la sesiuni individuale de consiliere financiară și vor avea acces permanent la resurse online, pe platforma invizibilii.ro. De asemenea, utilizatorii vor primi consiliere personalizată de la un asistent social dedicat platformei.