Proiectul Sensul Banilor ajunge la elevii de gimnaziu pentru al treilea an consecutiv, în cadrul parteneriatului educațional desfășurat de Junior Achievement (JA) România și Asirom.

În anul școlar 2023-2024, alți 3.000 de elevi, inclusiv din medii defavorizate, vor învăța despre lumea finanțelor, analizând factori financiari și abordând teme precum metode de a administra corect banii, de a economisi inteligent, de a lua cele mai bune decizii financiare și de a putea gestiona riscurile ce apar.

”Pregătirea generațiilor viitoare în ceea ce privește educația financiară este esențială. Ne dorim ca elevii să aibă oportunitatea de a învăța de la o vârstă fragedă despre importanța gestionării responsabile a resurselor financiare, reușind să-si formeze o  gândire economică corectă. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de comunitate și ne angajăm să contribuim la dezvoltarea unei societăți mai bine pregătite financiar” – Paul Zarzără, Vicepreședinte al Directoratului Asirom.

În același timp, copiii își vor îmbunătăți cunoștințele financiare, identificând oportunități și lucrând exerciții prin exemple practice de analizare a bugetului familiei, a resurselor în raport cu consumul și economiile, în scopul de a reuși să ia decizii optime privind finanțele proprii pentru diferite situații.

”Implementarea proiectului Sensul Banilor la clasă a avut un impact major asupra elevilor mei, ajutându-i în gestionarea bugetului personal, a timpului, în conducerea afacerilor mici, cu o bună eficiență pentru a-și valorifica potențialul și resursele personale. Activitățile interactive propuse și strategiile aplicate i-au ajutat să se cunoască mai bine, să socializeze și să lucreze în echipă.” – profesor coordonator clasă de gimnaziu, Școala Gimnazială Vaduri, județul Neamț.