În cadrul unui eveniment organizat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat deschiderea înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 15-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Finanțarea poate fi accesată de organizațiile neguvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

Înscrierea proiectelor se face online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 18 octombrie inclusiv. Un proiect poate beneficia de o finanțare în valoare de maximum 25.000 de lei, din fondul total de 400.000 de lei.

„În cele 14 ediții ale acestui program, cu ajutorul partenerilor noștri din ONG-uri, am reușit să susținem o gamă tot mai largă de forme de terapie, contribuind la îmbunătățirea sănătății și calității vieții unor copii și tineri care aveau nevoie de ajutor. Investițiile în specializarea continuă a profesioniștilor implicați a deschis și calea spre includerea membrilor familiei în unele dintre procesele terapeutice, astfel că aceștia pot să învețe metode pe care le pot aplica și acasă. Ne bucurăm să continuăm acest proiect tradițional, prin care reușim să fim alături de tinerii aflați în situații speciale și să oferim sprijin pentru familiile lor”, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

„Timp de o lună primim înscrierile pe website-ul Fundației și asigurăm o informare permanentă, atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât și prin grupul de Facebook al Programului. Cu bucurie răspundem la întrebările privind procedura de înscriere, documentele necesare și cerințele profesionale, cu atât mai mult că aceste întrebări ne ajută să simplificăm procedurile și să îmbogățim conținutul Programului”, a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4.942.000 de lei pentru derularea a 265 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, incluzând peste 14.600 de beneficiari în activitățile terapeutice, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.