Fundația Nouă ne pasă a deschis înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Hai la Olimpiadă!”, în cadrul căruia, elevi de liceu sau gimnaziu din sistemul public de învățământ au acces la pregătire de performanță la disciplinele matematică, fizică sau informatică. Anul acesta, programul este activ printr-o rețea națională de 35 de centre în 17 orașe din întreaga țară.

„Deși programul este denumit „Hai la Olimpiadă!”, scopul său nu se limitează la pregătirea pentru competiții. Ducem mai departe rețeaua centrelor de pregătire pentru că ne dorim ca toți copiii care aspiră la un nivel performant să ajungă la acei câțiva profesori care îi pot duce acolo. Totodată, ni se pare important să consolidăm comunitatea elevilor buni și foarte buni, formată sub îndrumarea profesorilor excepționali, acesta fiind și unul din motivele pentru care cursurile noastre se țin în format fizic, în zilele de sâmbătă”, a spus Dorin Agapie, coordonator program „Hai la Olimpiadă!”.

În program sunt active în această ediție 11 centre de performanță în matematică și 11 centre pentru disciplina fizică, în timp ce pentru informatică vor fi 12 centre. Acestea sunt active în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui.

În anul școlar 2022-2023, programul „Hai la Olimpiadă!” a înregistrat 6.538 de cereri de înscriere, dintre care au fost selectați 5.292 de copii. Elevii admiși au fost organizați pe parcursul anului în 245 de grupe și s-au pregătit sub îndrumarea a 355 de profesori. Din totalul de elevi admiși în program, 371 s-au calificat în etapele naționale ale olimpiadelor la cele trei discipline, reprezentând aproape un sfert din totalul celor care au ajuns în această etapă.

Programul „Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012 de Fundația Nouă ne pasă, cu intenția de a le oferi sprijin tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii şi profesori deopotrivă.

Fundația Nouă ne pasă, înființată odată cu programul, are ca misiune susținerea procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, sprijinind totodată comunitatea profesorilor și grupurile de elevi cu risc mare de abandon școlar.