Peste 800 de elevi din județul Prahova beneficiază odată cu începerea anului școlar 2023-2024 de grupuri sanitare renovate, precum și de infrastructură de colectare separată a deșeurilor pe 2 fracții (hârtie și pet/plastic + metal) prin proiectul WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest. Prin această intervenție, proiectul a contribuit la îmbunătățirea condițiilor sanitare și de igienă adecvată pentru elevii din 7 școli din comunitățile rurale Colceag, Inotești, Gherghița, Provița de Sus, Valea Plopului, Cărbunești și Cioceni.

Astfel, Școala cu clasele I-VIII Colceag, Şcoala cu clasele I-VIII Inoteşti, Școala Gimnazială Gherghița, Școala Gimnazială „Mitropolit Pimen Georgescu” Provița de Sus, Școala Gimnazială Valea Plopului, Şcoala Gimnazială Cărbuneşti, Școala Gimnazială Cioceni au beneficiat de lucrări de renovare sau modernizare, după caz, a grupurilor sanitare, respectiv înlocuirea toaletelor și a chiuvetelor, schimbarea gresiei și a faianței degradate precum și schimbarea ușilor nefuncționale ale grupurilor sanitare. De asemenea, în curtea fiecărei școli a fost montat câte un tanc de stocare a apei pluviale cu o capacitate de 1.500 de litri. În acest fel, s-au creat premisele ca școlile incluse în proiect să devină mai eficiente în ceea ce privește consumul de apă.

De asemenea, pe parcursul verii, cu sprijinul primăriilor din cele 7 comunități, voluntarii Asociației CSR Nest au derulat o campanie de conștientizare și informare privind importanța practicării unei igiene adecvate și a unei colectări corecte a deșeurilor în vederea reciclării în rândul populației din comunitățile de intervenție.

Până la finalul lunii decembrie, proiectul WASH@Schools – Building a Better Life continuă cu componenta de educație în rândul celor peste 800 de elevi, prin intermediul căreia, aceștia vor afla despre modalitățile de practicare și beneficiile unei igiene personale adecvate și ale unei colectări corecte a deșeurilor în vederea reciclării.

“Prin proiectul WASH@Schools – Building a Better Life ne-am dorit să intervenim integrat în cele 7 comunități din mediul rural din județul Prahova prin componenta de îmbunătățire a condițiilor de practicare a unei igiene corecte dublată de activitățile de informare, conștientizare și educare, la nivelul elevilor și al populației. Până la vacanța de iarnă proiectul va continua cu activitățile educaționale în cele 7 școli incluse în proiect, cu scopul de a sădi în mintea copiilor de astăzi un comportament responsabil pentru mâine, față de comunitatea din care fac parte dar și față de mediul înconjurător ” – Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociația CSR Nest

WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.