Firma internațională de avocatură CMS a asistat Public Power Corporation SA (PPC) cu privire la încheierea unui acord cadru de cooperare strategică pentru dezvoltarea și construirea unui portofoliu de aproape 90 de proiecte fotovoltaice de până la 2.000 MW în România, Italia, Bulgaria și Croația. Valoarea tranzacției este estimată la până la 2 miliarde de euro și se așteaptă să fie implementată în următorii trei ani.

Aflate în diferite stadii de dezvoltare, cele 90 de proiecte sunt deținute de MYTILINEOS Energy & Metals în România (516 MW), Italia (503 MW), Bulgaria (500 MW) și Croația (445 MW).

Prin acest nou acord PPC va achiziționa proiecte de energie regenerabilă în trei țări noi și își va extinde prezența în România. MYTILINEOS se va ocupa de dezvoltarea și construcția proiectelor, ce vor fi cumpărate de PPC după finalizarea conectării lor la rețeaua electrică.

Acest acord este o etapă importantă pentru tranziția energetică, estimându-se ca proiectele să furnizeze energie pentru 320.000 de gospodării și să înlocuiască 3,4 milioane de tone de emisii de CO2.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a declarat: „Suntem încântați că am asistat PPC în această tranzacție de referință, ce le consolidează poziția de lider în sectorul european al energiei regenerabile, precum și ambiția de a promova proiecte de energie regenerabilă și de stocare a energiei. Echipa noastră s-a bazat pe experiența sa unică în domeniu și în ceea ce privește tranzacțiile transfrontaliere pentru a asista PPC pe parcursul acestei proiect complex.”

Luna trecută PPC Renewables, o subsidiară deținută în totalitate de PPC, a achiziționat cu succes în România un parc eolian operațional de 84 MW de la Lukoil Group, tranzacție în care CMS a asistat PPC Renewables.

Horea Popescu și Mircea Moraru, CMS România, au coordonat echipa ce a asistat PPC, cu sprijinul lui Veliko Savov din echipa CMS Bulgaria.