În perioada septembrie-noiembrie 2023, prin inițiativa națională de împădurire ”Plantăm fapte bune în România”, au fost plantați 310.000 de puieți forestieri, arbori și arbuști ornamentali, pe o suprafață de 64 de hectare din întreaga țară.

2.000 de voluntari au luat parte la acțiunile organizate pe terenuri aflate în proprietate publică. De asemenea, echipa de proiect a organizat și acțiuni cu zilieri și echipamente mecanizate, pentru a planta fie în numele companiilor care au susținut financiar inițiativa, fie acolo unde iarna timpurie a făcut imposibilă prezența voluntarilor.

Acțiunile de plantare s-au desfășurat pe terenuri rurale și urbane, în fond forestier, dar și în parcuri sau curți ale școlilor.

”La finalul sezonului de împădurire numărăm 13 ani de fapte bune în România alături de cei 50.000 de voluntari care ne-au fost alături în tot acest timp. Ne mândrim cu pădurile plantate și cu voluntarii fideli cauzei noastre pentru că suntem convinși că voluntariatul nu te face super erou dar, cu siguranță te transformă într-o variantă mai bună a ta”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.

Partenerii din 2023 ai programului sunt JYSK, OMV Petrom și Wipro. Alături de aceștia, se implică financiar Allianz-Țiriac Asigurări, Apa Nova, Barlinek, Dedeman, IMSAT, Kaufland România, Orange, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Temenos și Uipath.