La șase luni de la lansarea programului de testare genetică cu acoperire națională, #SperanțaNuMoareDeCancer, MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, aduce în prim-plan rezultatele primei inițiative de acest fel. Astfel, un total de 170 de copii au fost înscriși în acest program gratuit în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic.

Programul oferă un test unic, care analizează majoritatea claselor de mutații genetice din 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Având în vedere statisticile îngrijorătoare care arată că în România aproximativ 420 de copii sunt anual diagnosticați cu cancer, programul #SperanțaNuMoareDeCancer este un demers menit să aducă speranță în lupta împotriva acestei afecțiuni devastatoare.

”Acest program este, în primul rând, despre speranță. Noi suntem alături de pacientul pediatric în prima etapă de diagnosticare când, prin acest raport vast și complex care cuprinde prognosticul pacientului, profilul tumorii și recomandări de terapii țintite, ajutăm medicii oncologi să ofere tratamente personalizate pentru îmbunătățirea succesului terapeutic. Sperăm, la rândul nostru, că acest program este doar un prim pas pentru o abordare terapeutică integrată a copiilor cu cancer din România și că pe termen mediu și lung vom putea face mai mult și mai bine pentru ei, împreună cu autoritățile, dar și cu alte instituții private”, a declarat Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife.

Folosim, în premieră, în România, unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice. Se numește llumina TruSight Oncology 500 și permite o evaluare comprehensivă a profilului genetic al celulelor canceroase. Acest program deschide noi perspective în tratarea afecțiunilor oncologice la copii. Analizând riguros atât mutațiile punctiforme, cât și genele de fuziune, medicii curanți, cu care colaborez îndeaproape, pot oferi mai departe terapii personalizate și inovatoare care pot face o reală diferență în viețile pacienților minori”, a adăugat biologul Dumitru Jardan, coordonator al programului #SperanțaNuMoareDeCancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, derulat de MedLife exclusiv din fonduri proprii. Testele sunt oferite gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu cancer, și care îndeplinesc condițiile de înscriere.