PepsiCo a dat startul celui de-al treilea an al programului său global pentru agricultură, Positive Agriculture Outcomes (PAO) Accelerator, prin susținerea a opt noi proiecte în nouă țări.

Acceleratorul PAO al PepsiCo oferă comunităților agricole locale co-investiții pentru a accelera proiecte de agricultură pozitivă diversificate și orientate spre rezultate, precum și finanțare pentru start-up-uri din domeniul agri-tech care oferă produse sau tehnologii dovedite cu potențial de extindere. Inovațiile susținute în noul an vizează reziliența la schimbările climatice, sănătatea solului și agricultura regenerativă, implicând fermieri din Australia, America de Sud, Africa, Asia și Europa.

În România, Polonia și UK, finanțarea se adresează conectării organizațiilor interesate să sprijine soluțiile regenerative, cu administratorii locali de terenuri agricole care pot oferi rezultate măsurabile și sustenabile.

Cu această ultimă rundă de proiecte, nu numai că încurajăm această rețea puternică de inovatori de pe terenurile agricole din întreaga lume, dar ne apropiem tot mai mult de realizarea unui viitor mai regenerativ, cu perspectiva fermierilor în prim-plan”, a declarat Margaret Henry, vicepreședinte pentru agricultură durabilă și regeneratoare la PepsiCo.

În cei doi ani de existență, acceleratorul PAO a sprijinit proiecte de adoptare a unor sisteme de irigații eficiente, de transformare a deșeurilor agricole în îngrășăminte și de îmbunătățire a sănătății solului.

Potrivit agendei PepsiCo privind agricultura, compania acordă prioritate investițiilor, inovației și colaborării solide cu partenerii săi din agricultură, pentru a avea un impact pozitiv în întreaga lume. Unul dintre obiectivele majore ale companiei este de a răspândi adoptarea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de hectare până în 2030, de a îmbunătăți mijloacele de trai a peste 250.000 de persoane din lanțul său de aprovizionare agricolă și de a obține în mod sustenabil 100% din ingredientele sale cheie.