Grupul DIGI susține cea de-a treia ediție a campaniei “Școala fără Pauză”, proiect inițiat de Băneasa Shopping City, în parteneriat cu Asociația Banca de Bine. Campania are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar, fenomen corelat de cele mai multe ori cu lipsa resurselor și materialelor necesare unui mediu propice învățării.

Astfel, până la data de 24 decembrie, în fiecare zi, de luni până duminică, cei care doresc să se implice pot aduce la unul dintre cele șase spații dedicate de colectare „Școala Fără Pauză”, amplasate în centrul comercial Băneasa Shopping City, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și echipamente tehnologice, toate în stare bună, curate, complete și funcționale. Donațiile vor fi distribuite școlilor aflate în comunități rurale vulnerabile din 10 județe: Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Suceava, Olt, Vaslui, Dâmbovița, Mureș și Hațeg.

Eforturile comune și dorința de a duce binele mai departe, ne situează și anul acesta mai aproape de cei aflați în nevoie. Inițiativa <<Școala fără Pauză>> a ajutat până acum peste 15.000 de copii, iar anul acesta ne propunem să continuăm sprijinirea lor pentru a le oferi șansa unui viitor mai bun, dar și pentru a evita pierderea unor generații întregi de elevi, care ulterior se traduce printr-o creștere și mai pregnantă a ratei de somaj din România, excluziune socială și sărăcie”, a declarat Violeta Bîltac, președinte Asociația Banca de Bine.

În cadrul ediției anterioare a campaniei, 150 de unități de învățământ au fost dotate cu echipamente electronice și cărți, iar donațiile strânse au ajuns la peste 8.000 copii din 70 de comunități.

Acest proiect reprezintă o nouă acțiune de responsabilitate socială a Grupului DIGI, înscrisă în axa #DIGIEdu, cu scopul de a preveni părăsirea timpurie a școlii și de a reduce decalajul educațional.