În urma unei documentări a surselor de poluare ale Dunării în zona de vărsare a râului Jiu, OTP Bank România a lansat campania “Vrem o Dunăre fără plastic”, cu obiectivul de a crește gradul de conștientizare în privința poluării apelor. Campania face parte din programul de mediu dezvoltat anul trecut împreună cu Asociația Ape fără Plastic, prin care peste 700 de kilograme de deșeuri au fost colectate de către voluntarii OTP Bank, în cadrul acțiunilor de ecologizare pe râul Jiu.

În contextul schimbărilor climatice, OTP Bank România își reafirmă angajamentul ferm de a contribui la protejarea mediului înconjurător și la conștientizarea comunității asupra impactului pe care îl avem asupra acestuia.

„Încheiem acțiunile de mediu din acest an, printr-o provocare inedită pe Dunăre. Acțiunile noastre reactive de până acum, de curățare a malurilor și albiilor Jiului, ne-au ajutat să punem bazele unei schimbări. Campania lansată este un pas înainte în programul nostru de protejare a mediului, este o invitație prin care ne adresăm publicului larg de a privi diferit și mai responsabil plasticul folosit, prin a conștientiza că acțiunile noastre au întotdeauna consecințe, chiar dacă, uneori, se strecoară pe nevăzute”, a declarat Mara Cristea, Ambasadorul acțiunii și Director General Adjunct în cadrul OTP Bank România.

Astfel, cu suportul voluntarilor din proiect, OTP Bank România a documentat video sursele de poluare din zona de vărsare a râului Jiu în Dunăre, până în zona portului Bechet. Prin acest demers, banca a demarat o campanie de conștientizare a poluării apelor, prin care își propune să informeze asupra impactului acțiunilor umane asupra acestui important ecosistem și să atragă un număr cât mai mare de voluntari pentru acțiunile de ecologizare care vor urma în cadrul acestui program.

„Așa cum știm și afirmăm cu orice ocazie, una din sursele de poluare cu deșeuri din plastic a fluviului Dunărea, probabil cea mai importantă, o reprezintă afluenții săi. Acțiunea organizată împreună cu voluntarii OTP Bank, a arătat clar că este mult mai greu, și în consecință mai costisitor, de colectat plasticul de pe malurile Dunării, decât de pe malurile afluenților, în cazul de față Jiul, un râu de dimensiune medie. Chiar și așa costurile scoaterii deșeurilor de plastic de pe apă sunt foarte mari, de ce să nu folosim soluțiile cele mai economice deja probate, atât de noi, în cei peste 6 ani de activitate, cât și de multe alte organizații din țară care ne urmează pe aceeași cale”, a declarat Dan Mirea, președinte al Asociației Ape fără Plastic.