OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, continuă să susțină activitatea HOSPICE Casa Speranței, cea mai mare fundație din România care oferă îngrijire paliativă. De data aceasta, voluntarii OMV Petrom s-au unit cu cei de la Pădurea Copiilor și de la HOSPICE Casa Speranței pentru înființarea unei livezi terapuetice pe o suprafață de 1000 de metri pătrați.

Livada terapeutică, de care se vor bucura peste 100 de copii din cadrul Centrului HOSPICE Casa Speranței de la Adunații Copăceni, îmbină principiile de amenajare ale unei grădini în stil japonez, combinând plantele ornamentale cu soiuri de pomi fructiferi, cireși japonezi și elemente din piatră și lemn.

„Suntem foarte mândri să vedem împreună două cauze importante pe care le susținem: plantarea de puieți prin programul România plantează pentru mâine și HOSPICE Casa Speranței, un model pentru îngrijirea paliativă în România.” a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom. „Prin plantarea acestei livezi, asigurăm un refugiu în natură și contribuim la ameliorarea condițiilor de îngrijire a micilor pacienți din Adunații Copăceni. În același timp, reunim voluntarii din mai multe organizații pentru un scop comun, acela de a îi ajuta pe ceilalți.”

„Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni avea nevoie de o livadă a Speranței! Le suntem recunoscători partenerilor de la OMV Petrom și celor de la Pădurea Copiilor pentru felul în care ne-au ajutat să facem în curtea acestui centru o adevărată oază de terapie. Acești copii au nevoie, pentru a se deschide, pentru a se simți în siguranță, de un mediu care să le permită să fie liberi, așadar de un spațiu cât mai prietenos, cât mai verde. Progresele pe care ei le înregistrează se datorează unor cumuli de factori și, evident, mediul joacă un rol foarte important.” a punctat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

„Când ne-am asumat misiunea de a înființa păduri în 100 de comunități din Sudul României până în 2035, am avut o viziune clară: o lume mai verde, armonioasă, sănătoasă. Și nu întâmplător, anul acesta, pornim sezonul plantărilor de toamnă din cadrul programului România plantează pentru mâine susținut de OMV Petrom, prin înființarea unei livezi terapeutice în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Acesta este un loc în care lăsăm culorile naturii și zumzetul albinelor să ne încarce bateriile. Pentru noi, livada terapeutică este un spațiu în care natura și oamenii se întâlnesc cu prietenie și lasă loc de mai bine pentru noi toți.” a declarat Dr. Alexandra Teodora Pălărie, Președinte Asociația Pădurea Copiilor.

La începutul acestui an, OMV Petrom a sponsorizat cu peste 7 milioane de euro fundația HOSPICE Casa Speranței, această sumă acoperă costurile aferente serviciilor de îngrijire paliativă pentru anul în curs. În total, până la sfârșitul anulului, aproximativ 5.000 de pacienți, copii și adulți, vor fi beneficiari ai acestei sponsorizări.

Datorită acestei sponsorizări, HOSPICE Casa Speranței și-a permis să își concentreze eforturile de strângere de fonduri pentru construcția spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice la Adunații Copăceni. În România, statistica privind numărul copiilor cu boli incurabile și limitatoare de viață care au nevoie de îngrijire paliativă este îngrijorătoare: peste 22.000 de copii au nevoie de o astfel de îngrijire.