Beko, brand internațional inovator care a devenit una dintre primele mărci de electrocasnice preferate de români, dovedește că sustenabilitatea și performanța pot funcționa în sinergie, prin noua generație de mașini de spălat rufe Beko AquaTech A-30%, care aduc un consum de energie cu până la 30%* mai mic față de limita clasei de eficiență energetică A.

Pe lângă consumul redus de energie, noile mașini de spălat rufe Beko cu tehnologia AquaTech A-30%, înglobează o serie de tehnologii inovatoare ce oferă spălare eficientă și îngrijire delicată a hainelor, răspunzând nevoilor consumatorilor de rapiditate fără compromis în ceea ce privește performanța și sustenabilitatea. Astfel, tehnologia AquaTech de la Beko permite optimizarea consumului de energie, valorificând puterea de curățare a apei. Ca rezultat, timpul de spălare se reduce cu până la 50%**, iar țesăturile sunt mai protejate prin diminuarea numărului de mișcări ale tamburului în timpul spălării și prin utilizarea forței apei de a pătrunde țesăturile.

În plus, pe site-ul beko.ro, consumatorii au la dispoziție o aplicație dezvoltată în parteneriat cu platforma independentă Youreko, care calculează costurile de funcționare pe parcursul duratei de utilizare a electrocasnicelor. Astfel, vizitatorii site-ului au posibilitatea să calculeze ce economii se pot face pe termen lung prin utilizarea aparatelor electrocasnice ale Beko, alegând între modele cu tehnologii și clase energetice diferite, în comparație cu modelele tradiționale. Eficiența consumului de resurse reprezintă o prioritate cheie pentru Beko, în special în actualul context socio-economic și de mediu, iar integrarea acestei aplicații vine să întărească angajamentul continuu al brandului de a oferi consumatorilor produse care să-i ajute să aibă un stil de viață sustenabil.

„Beko abordează cu succes provocarea de a oferi produse care îmbină performanța cu sustenabilitatea, răspunzând astfel nevoilor tot mai exigente ale consumatorilor. Cu ajutorul tehnologiei de vârf și al angajamentului nostru față de sustenabilitate, demonstrăm că aceste două aspecte se află în sinergie perfectă. Vom continua să redefinim standardele în industrie și să oferim consumatorilor tehnologii și soluții care fac o diferență reală în problemele legate de energie, apă și mediu”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

„De obicei, consumatorilor le este dificil să găsească produse care să fie atât performante, cât și sustenabile. Cu ajutorul tehnologiei AquaTech A-30%, Beko dovedește că sustenabilitatea și performanța sunt în sinergie. Căutăm în permanență modalități noi, inovatoare de a reduce amprenta de carbon atât în faza de producție, cât și în cea de utilizare a produselor. Beko și-a asumat această provocare, iar mașinile de spălat AquaTech A-30% aduc avantaje nu doar imediate, ci și pe termen lung consumatorilor, protejând în același timp natura”, a declarat Gabriel Eremia, Marketing & Product Management Director Arctic.

 

*Cu până la 30% mai eficient (indice de eficiență energetică 36) în raport cu valoarea limită a indicelui de eficiență energetică (52) din clasa energetică A, conform Regulamentului Comisiei Delegate 2019/2014/UE.

**Aprobat de laboratoare independente autorizate. Schimbările de durată a ciclurilor de spălare și nivelul de protecție a țesăturilor variază în funcție de programul selectat, față de o mașină de spălat rufe Beko fără tehnologia AquaTech.