Furnizorul de energie Monsson Trading a cumpărat recent un sistem de chirurgie laparoscopică, un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, precum și o masă de operație pentru a le dona Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța. Valoarea totală a echipamentelor medicale de ultimă generație donate secțiilor de Chirurgie și Urologie depășește cifra de 1,32 milioane lei (circa 266.736 euro).

Printre ultimele achiziții făcute de Monsson Trading pentru cel mai mare spital din Dobrogea se numără și un sistem de chirurgie laparoscopică KARL STORZ IMAGE 1S Rubina, cu tehnologie 4K NIR/ICG, ce va fi folosit în cadrul secției de Chirurgie Generală/bloc operator și care are o valoare de peste 605.000 lei (circa 122.348 euro).

Potrivit datelor producătorului sistemului, datorită vizualizării cu rezoluție 4K și utilizării markerului fluorescent, noul echipament aduce un aport suplimentar în eficiența și siguranța intervențiilor chirurgicale minim invazive complexe (cum ar fi histerectomiile totale și sub- totale, endometriozele, cancerul colorectal și tumorile hepato-bilio-pancreatice etc.). Sistemul permite identificarea mai rapidă a reperelor anatomice și astfel asigură diminuarea timpilor operatori. Mai mult decât atât, echipamentul le facilitează medicilor vizualizarea prin fluorescență a structurilor anatomice cum ar fi: sistemul limfatic, sistemul circulator, formațiunile tumorale, oferindu-le imagini care în lumina standard nu sunt vizibile. Astfel, operațiile pe care aceștia le realizează au mult mai multă precizie, ceea ce asigură o rată scăzută de complicații, recidivă sau re-intervenție.

”Sănătatea este o prioritate și ca și în celelalte ocazii, am înțeles imediat necesitatea și urgența și ne-am mobilizat foarte repede făcând această achiziție în mai puțin de două săptămâni de la solicitarea primită din partea reprezentaților spitalului”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

De asemenea, furnizorul de energie a achiziționat și o masă de operație KERNA de la producătorul Steris, care va fi utilizată în cadrul Secției de Urologie a Spitalului Județean Constanța. Valoarea mesei de operație este de 310.590 lei (circa 62.745 euro).

Echipamentul are o acționare electrohidraulică și permite poziționarea precisă a pacientului care urmează să fie operat, fiind compatibil cu sistemul laser donat tot de Monsson Trading în decembrie 2022. Este vorba despre un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiție tip laser, care asigură cel mai modern tratament disponibil pentru litiază renală și pentru care furnizorul de energie a plătit 404.136 lei (circa 81.643 euro).

Monsson Trading își dorește ca prin aceste donații să atragă și alte organizații din mediul privat care, la rândul lor, să facă achiziții de aparatură medicală pentru spitalele de stat din România aflate de foarte mulți ani într-o situație de subfinanțare cronică.