Furnizorul de energie Monsson Trading a alocat, în anul 2023, aproximativ 770.000 de euro pentru dotări la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, finanțând achiziția de sisteme și echipamente medicale de ultimă generație, precum și lucrări de renovare a unor secții medicale.

”Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile de Chirurgie Generală, Pediatrie, Cardiologie, Urologie, Dermatovenerologie, Ginecologie, dar și secția de Chirurgie Plastică au beneficiat direct de implicarea financiară a celor de la Monsson Trading și pot spune că datorită achizițiilor făcute și lucrărilor finanțate de ei, calitatea actului medical s-a îmbunătățit constant la noi în spital și în acest an”, a declarat Ionuț Cornel Ionescu, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța (SCJU Constanța).

În 2023, furnizorul de energie a achiziționat și/sau contractat mai multe sisteme și echipamente medicale al căror beneficiar direct este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Printre acestea se numără o masă de operație pentru Secția Urologie, un sistem de chirurgie laparoscopică pentru Secția Chirurgie Generală, un ecograf pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sonde ecograf pentru Pediatrie, un sistem de chirurgie laparoscopică și histeroscopie pentru Ginecologie, o nouă masă de operație și un aparat de radiologie cu braț C pentru Secția Cardiologie. Pe lângă acestea, Monsson a finanțat parțial lucrări de renovare spitalului.

Sponsorizările oferite anul acesta de Monsson Trading, Spitalului Județean Constanța, au fost derulate prin intermediul și cu ajutorul Fundației “Șanse Egale” și al Fundației “Mecena”.