Miele, producător de aparate electrocasnice și echipamente comerciale, a lansat raportul de sustenabilitate pentru 2023, conținând următoarele direcții cheie: caracteristici inteligente, responsabilitate pentru schimbările climatice, soluții inovatoare și reducerea combustibililor fosili în lanțul de aprovizionare.

Printre acțiunile evidențiate în raport se numără testarea de anduranță pentru a oferi clienților garanții de până la 10 ani. Mai mult decât atât, brandul nemțesc se asigură că electrocasnicele sunt ușor de reparat și că piesele de schimb cheie sunt disponibile până la 15 ani de la data la care producția este întreruptă.

În sprijinul economiei circulare, compania a demarat proiecte de tip pilot în Olanda, prin care mașinile de spălat vechi sunt reparate, verificate și oferite consumatorilor la un preț atractiv, ca alternativă la o mașină nouă.

Pentru a reduce amprenta de CO2 Scope 3, Miele oferă suport consumatorilor prin noul Consumption Dashboard din aplicația Miele, care înregistrează consumul programelor utilizate, oferă sfaturi pentru utilizarea mai eficientă a mașinii și ajută la reducerea consumului de apă și energie electrică.

Planul Miele de conservare a resurselor, include creșterea utilizării de materiale plastice reciclate între 5.000 și 7.500 de tone pe an până în 2025, economisind în același timp materiale în componente, tratarea suprafețelor și ambalaje.

În ceea ce privește lanțul de aprovizionare, Miele anunță că bunurile și serviciile achiziționate reprezintă 15% din emisiile de CO2 ale companiei. Pentru a reduce impactul acestora, compania își propune să utilizeze în viitor mai multe surse de oțel cu emisii scăzute de CO2.