Mastercard, alături de Edenred, Sodexo BRS și Up România, sprijină Dăruiește Viață pentru dotarea cu o parte dintre echipamentele de ultimă generație a laboratorului de anatomo-patologie care va deservi întreg Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria S. Curie” din București.

Noile echipamente achiziționate vor reduce timpul de prelucrare a probelor și, astfel, de stabilire a diagnosticului, aspect crucial în cazul tratării bolilor, în special a celor oncologice.

„Suntem onorați să aniversăm intrarea în al 4-lea an de sprijin al cauzei #NoiFacemUnSpital printr-un nou anunț. Alături de partenerii noștri Edenred, Sodexo BRS și Up România, dotăm laboratorul de anatomo-patologie care va deservi multiple secții din Spitalul Marie S. Curie. Noile echipamente vor permite o diagnosticare mai rapidă a copiilor, deci o șansă mai bună la viață și la vindecare”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Laboratorul de anatomo-patologie are un rol esențial în procesul de diagnosticare și deservește toate secțiile spitalului, precum oncopediatrie, chirurgie, neurochirurgie, care se vor muta în cadrul #NoiFacemUnSpital, dar și ORL, pediatrie, oftalmologie și multe altele.

În prezent, în laborator sunt prelucrate anual aproximativ 4,000 de probe de la pacienți cu vârste între 0-18 ani, însă numărul acesta va crește odată cu deschiderea noului spital. Noile facilități vin cu o serie de beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. Pentru pacienți, acesta înseamnă stabilirea unui diagnostic mai rapid, acuratețe mai mare a rezultatelor, un număr mai mic de zile de spitalizare și acces mai rapid la tratament adecvat, în timp ce, pentru cadrele medicale, noile echipamente asigură o eficiență crescută în prelucrarea probelor și acces la tehnologie modernă, ceea ce determină creșterea calității muncii, posibilitatea de subspecializare (un bun exemplu este nefropatologia) și reducerea expunerii la substanțe toxice.

Inițiativa de dotare a laboratorului de anatomo-patalogie se subscrie activităților Mastercard în domeniul sănătății. În 2019, compania a devenit partenerul de inovație al Dăruiește Viață, în inițiativa #NoiFacemunSpital, spitalul finanțat în totalitate din donații individuale și sponsorizări. Ca urmare, toate eforturile locale ale Mastercard, materializate prin produsele, serviciile și parteneriatele companiei, au fost direcționate pentru îndeplinirea obiectivului de a dona 1,1 mil. euro, sumă care a fost investită în dotarea spitalului cu echipamente medicale și echipament tehnologic de ultimă generație.

În vara aceluiași an, Mastercard a donat 250.000 euro, alături de BCR și trupa Metallica, imediat după concertul lor de la București, iar în 2020 a fost prima companie care s-a alăturat eforturilor echipei Dăruieşte Viaţă în lupta pentru combaterea epidemiei de COVID-19 în România, printr-o donație de 100.000 de euro, anunțată la numai câteva zile după instalarea stării de urgență. Prin intermediul Asociației, fondurile au fost folosite pentru a dota cu echipamente de protecție și echipamente medicale unități medicale care gestionau criza, consolidând astfel capacitatea sistemului medical românesc.

În perioada 2021 – 2022, Mastercard, cu sprijinul Edenred, Sodexo BRS și Up România, a facilitat și finanțat colaborarea cu o echipă internațională de experți de la Institutul Armstrong pentru Calitate și Siguranța Pacientului din cadrul Johns Hopkins Medicine. Aceștia au oferit sesiuni de training pentru cadrele medicale din România, pe teme precum creșterea calității actului medical, cercetare, comunicare în interiorul echipei, siguranța pacientului etc.