Junior Achievement (JA) România și Ingka Investments Romania lansează, în ediție pilot, ”Fete în silvicultură” – un proiect pentru orientarea și încurajarea tinerelor spre profesii din domeniul silvic.

Proiectul include o componentă special adresată elevelor, care facilitează înțelegerea mai profundă a domeniului și explorarea opțiunilor de carieră precum inginer silvic, tehnicieni silvici, pădurar, sau oricare altă meserie ce are în centru managementul pădurilor, dar și o componentă cu adresare generală care încurajează lucrul în echipă, exersarea abilităților în activități learning by doing și planificarea viitorului profesional.

În anul școlar 2023-2024, proiectul ”Fete în silvicultură” se desfășoară în 16 școli gimnaziale și licee cu profil silvic din județele Iași, Neamț și Vrancea, și are ca obiectiv general sprijinirea tinerilor, în special a fetelor, în etapa de tranziție de la o etapă de studii la alta, ajutându-i să-și dezvolte o atitudine pozitivă față de educație și de cariera lor viitoare.

Prin activitățile propuse în cadrul proiectului, tinerii descoperă în mod practic avantajele educației pe termen lung, identifică abilitățile, interesele și valorile personale, exersând în același timp luarea deciziilor. În plus, voluntarii Ingka Investments Romania vor servi elevilor drept modele profesionale și le vor prezenta acestora studii de caz care le vor crea o perspectivă autentică asupra diverselor profesii din domeniul silvic.

”Fete în silvicultură” este o inițiativă care își propune să încurajeze tinerele să își dezvolte interesul și motivația pentru a urma profesii care în mod tradițional sunt considerate a fi rezervate bărbaților. În etapa pilot, peste 150 de tinere vor participa la activități la clasă, alături de colegii lor, precum și la activități speciale în care vor interacționa cu profesioniști din domeniu.