Au început înscrierile la cea de-a treia ediție GreenFields Academy, un program educațional gratuit, dedicat fermierilor români interesați să dobândească cunoștințe pentru punerea în practică a principiilor de conservare a mediului și biodiversității în agricultură.

Programul este organizat de platforma de agricultură AMAZAG și susținut de Raiffeisen Bank. Înscrierile sunt deschise până la data de 18 septembrie și se adresează celor care vor să implementeze în fermele pe care le dețin tehnici inovatoare de agricultură sustenabilă.

”Susținem programe care aduc plus valoare României și GreenFields Academy este o astfel de inițiativă, în special în contextul schimbărilor climatice și al provocărilor cu care se confruntă agricultura românească. De trei ani, GreenFields Academy le oferă fermierilor români  acces la know-how, bune practici, tehnologii inovatoare și schimb de experiențe alături de profesioniști locali și internaționali, contribuind la dezvoltarea agriculturii viitorului pe principii sustenabile”, declară Raluca Nicolescu, Director IMM, Raiffeisen Bank România.

Cursurile durează 6 luni, iar formatul include 7 module de curs teoretice cu predare online, corelate cu reuniuni tehnice organizate în câmp.

Printre subiectele abordate în cadrul GreenFields Academy se numără: tehnologii de prelucrare minimă a solului; înființarea și exploatarea covoarelor vegetale; sechestrarea carbonului în sol; agricultură circulară; agricultură organică; utilaje și echipamente folosite pentru tehnologiile de conservare a solului; agricultură digitală și de precizie; protejarea biodiversității.

”Suntem încântați să sprijinim o nouă promoție de fermieri să dezvolte practici de agricultură sustenabilă. Am ajuns la a treia ediție de GreenFields Academy și, anul acesta, pe lângă sesiunile de cursuri teoretice și practice pe care le-am pregătit pentru fermieri,  ne propunem să construim o bază de date despre practicile agriculturii conservative, care să vină în sprijinul fermierilor și al industriei”, declară Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG și fondator al GreenFields Academy.

Programul se adresează fermierilor din toate zonele României, iar la finalul procesului de selecție, 30 dintre aceștia vor lua parte la GreenField Academy.