MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj prima expoziție colectivă de arte plastice dedicată expunerii lucrărilor realizate de tinerii susținuți prin Programul MOL de promovare a talentelor.  

Prima ediție a acestui eveniment se derulează în perioada 29 aprilie – 11 mai 2024 și cuprinde lucrări din portofoliul a 22 de tineri artiști plastici din toată țara.     

În decursul celor 18 ani de existență a Programului MOL de promovare a talentelor am avut onoarea și bucuria de a colabora cu tineri deosebiți, inclusiv din domeniul artelor. Prin această expoziție, aducem mai aproape de publicul larg artiștii care aduc frumosul în viața noastră și ne bucurăm să contribuim la crearea unor noi punți dintre tânăra generație de artiști și comunitate”, a declarat Gábor Mozga, CEO & Country Chairman al MOL România. 

La această expoziție colectivă dorim să arătăm pe cât posibil evoluția tinerilor artiști pe perioada colaborării noastre în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor. Dintre cele două lucrări expuse din partea fiecărui artist, o lucrare este din perioada primei finanțări obținute și o lucrare actuală. Sperăm să fie o expoziție colectivă benefică pe drumul lor artistic, pe care ne-ar plăcea să o putem organiza din doi în doi ani”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.  

Programul MOL de promovare a talentelor, organizat de Fundația Pentru Comunitate și finanțat de compania MOL România, a fost lansat în 2006 cu scopul de a oferi sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați în artă și sport, care au nevoie de susținere materială pentru dezvoltarea și continuarea carierei. Se acceptă solicitări de finanțare pentru achiziționare de materiale, echipament sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în vederea participării la concursuri, cantonamente, festivaluri sau alte evenimente de profil. Fondul anual al Programului este de 560.000 de lei.