Fundația Orange lansează o nouă ediție a programului „Lumea prin Culoare și Sunet”, prin intermediul căruia organizațiile care dezvoltă proiecte pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau auz, pot obține sprijin financiar.

Cu un buget de 300.000 de euro disponibil în 2023, „Lumea prin Culoare și Sunet” este cel mai mare program de finanțare din România dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere sau de auz. Prin această inițiativă, Fundația Orange contribuie de mai bine de 10 ani la îmbunătățirea incluziunii sociale a persoanelor cu deficiențe senzoriale.

Până în prezent au fost implementate 46 de proiecte, cu beneficii concrete pentru persoanele cu deficiențe senzoriale. Bugetul de peste 2,45 milioane euro a avut implicații directe pentru peste 700.000 de beneficiari direcți și indirecți. Proiectele au avut intervenții diverse: soluții digitale gratuite de acces la educație, mobilitate, experimentare directă și cunoaștere incluzivă, resurse educaționale și de suport pentru dezvoltare personală, sănătate mentală și emoțională, integrare mai facilă pe piața forței de muncă și siguranță online.

Sprijinul financiar oferit în cadrul acestei ediții este disponibil tuturor organizațiilor non-profit, instituțiilor educaționale sau culturale care dezvoltă proiecte în domeniul educației și resurselor umane, accesibilității și mobilității în spații publice, culturii și participării la viața comunității. Vor avea prioritate proiectele ce au impact și rezultate clare, cele cu o componentă digitală, inițiativele sustenabile și care propun soluții inovatoare de incluziune, care au acoperire națională sau cu un număr cât mai mare de beneficiari.

Anul acesta vor fi acordate 2 tipuri diferite de finanțare: granturi de până la 485.000 RON,  exclusiv pentru proiecte propuse în parteneriat de către mai multe organizații, cu durata între 24-36 luni, și granturi de până la 125.000 RON pentru proiecte depuse de o singură entitate și durata cuprinsă între 12-18 luni. Fundația Orange va investi în total 1.470.000 RON în inițiativele propuse prin proiectele selectate.

Aplicațiile se vor completa în limba engleză, online, până la data de 26 mai 2023, ora 17:00. Toate informațiile privind apelul de proiecte se găsesc pe website-ul fundației, în secțiunea finanțare: www.fundatiaorange.ro/finantare.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate la începutul lunii septembrie, 2023.

De peste 10 ani creăm noi oportunități și șanse pentru viitor pentru mii de beneficiari aflați în situații dificile. Programul Lumea prin Culoare și Sunet arată angajamentul pe termen lung al fundației de a contribui la incluziunea persoanelor cu deficiențe de vedere sau auz și la valorificarea potențialului acestora la adevărata valoare. Credem cu tărie că împreună cu parteneri și voluntari devotați cauzelor putem să aducem schimbări importante, durabile, iar tehnologia digitală este un aliat în eforturile noastre de a ajunge la cât mai mulți beneficiari”, a declarat Ovidiu Ana, directorul Fundației Orange.