Campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante a strâns, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023*, peste 37.000 euro de la donatori persoane fizice. În acest interval, campania a primit sprijin de la peste 1.100 de abonați unici, și a beneficiat de 1.158 de debitări unice de la donatori din toată țara. Donațiile s-au transformat în 338 scaune rulante, care redau mobilitatea unor copii și adulți cu dizabilități din România.

Lansată în septembrie 2019, campania și-a propus să strângă donații recurente de la donatori, persoane fizice, pentru a oferi gratuit, an de an, scaune rulante adaptate copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii din România.

2 euro lunar pare o sumă mică, însă, puțin câte puțin, se strânge o sumă importantă ce poate transforma radical viața unui utilizator de scaun rulant. Atât copiii, cât și adulții cu dizabilități își pot relua o mare parte din activitățile de dinaintea instalării dizabilității – pot șofa, pot merge la cumpăraturi, la serviciu, la școală, pot redeveni persoane active și independente. Pentru fiecare 75 de SMS-uri trimise, Motivation donează un scaun rulant recondiționat unei persoane cu dizabilități locomotorii din țară”, a declarat Monica Tăutul, coordonatorul campaniei de donații prin SMS.

Programul Fondul Scaunelor Rulante este derulat de Fundația Motivation România în colaborare cu parteneri internaționali care furnizează echipamente de mobilitate. Cu fiecare 150 de euro donați, Fundația Motivation aduce în România, recondiționează sau adaptează și furnizează scaune rulante persoanelor care au nevoie de ele. Ulterior, Motivation realizează instruirea utilizatorilor pentru manevrarea și întreținerea scaunului rulant și organizează sesiuni de instruire pentru viață independentă în scaun rulant.

Numărul scurt 8844 a fost obținut pe platforma donatie.ro, proiect al Asociației pentru Relații Comunitare. Campania de donații prin SMS a fost conturată în anul 2019 în cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauză bună” al Fundației Comunitare București. Reprezentanții Fundației Motivation România au lucrat alături de un grup de voluntari specialiști, care continuă să susțină organizația pe durata campaniei.