Plaja Tineretului din Călărași va găzdui în weekend-ul 23-25 iunie activități și ateliere dedicate protecției mediului, sporturi acvatice, proiecții de film și muzică, într-un eveniment internațional, organizat în cadrul programului Cu Apele Curate, susținut de Lidl România și de o echipă internațională formată din Asociația MaiMultVerde și H2Org.

Pentru a spori conștientizarea poluării cu plastic, organizatorii festivalului au instalat pe plajă o meduză de aproape 3 metri, confecționată din bidoane și ambalaje de plastic.

„Ne dorim să atragem în cele 3 zile de festival oameni conștienți de impactul pe care îl au acțiunile lor  asupra mediului, dar și membri ai comunităților locale din jurul Dunării curioși să descopere cât de ușor este să avem grijă de natura din jur. Este al cincilea an în care derulăm programul Cu Apele Curate, care se dorește un apel la implicare în reducerea poluării cu plastic a apelor”, a declarat Doru Mitrana, președintele Asociației MaiMultVerde.

Potrivit statisticilor, Dunărea transportă 4,2 tone de plastic în fiecare zi, în 2050 este posibil să avem în ape mai mult plastic decât pește și 100 de tone de plastic sunt colectate anual de voluntarii #CuApeleCurate.