Edenred România își anunță sprijinul pentru programul „Pâine și Mâine” al Fundației World Vision, contribuind printr-o donație de 30.000 EUR la susținerea educației copiilor din mediul rural. Prin programul „Pâine și Mâine”, copiii din clasele primare primesc o masă caldă la prânz și două ore de ajutor la teme și lecții remediale.

”Copiii din mediul rural merită să aibă acces la educație și să-și îndeplinească dorințele la fel ca toți ceilalți copii. Prin programul ‘Pâine și Mâine’, ne propunem să le oferim nu doar o masă caldă și ajutor la teme, ci și oportunitatea de a învăța și de a se dezvolta armonios. Așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele și impactul pozitiv pe care acest program îl va avea în comunitate”, a declarat Lelia Mancaș, Director Marketing, Comunicare și CSR Edenred România.

“Pâine și Mâine” este un program care se adresează exclusiv copiilor din ciclul primar de învățământ, din școlile din mediul rural. Obiectivele programului sunt prevenirea și combaterea abandonului școlar prin creșterea rezultatelor școlare, prin recuperarea pierderilor în învățare și a întârzierilor în dezvoltarea competențelor de bază (scris, citit, socotit), respectiv a competențelor corespunzătoare vârstei elevilor. Programul este implementat exclusiv cu finanțare privată.

Prin Programul „Pâine și Mâine” copiii beneficiază de un pachet integrat de servicii pentru a-i încuraja să meargă̆ la școală. Astfel, pe lângă mese calde și sprijin educațional, ei mai primesc haine, încălțăminte, rechizite și echipamente digitale. Totodată̆, „Pâine și Mâine” include programe de formare pentru profesori, cât și activități de educație parentală pentru părinții din comunitățile dezavantajate.

”Este nevoie să avem implementate corect programele naționale în școli și să abordăm de o manieră integrată problema nutriției. Am decis să extindem programul Pâine și Mâine pe care-l desfășurăm deja în 33 de sate și care oferă, printre altele, o masă caldă zilnic pentru 1.500 de copii din ciclul primar. Avem un apel public deschis prin care invităm școlile din mediul rural să depună un proiect pentru obținerea unui grant nerambursabil pentru un program de tip Școală după Școală, respectiv organizarea de activități remediale pentru elevii înscriși în învățământul simultan și acordarea unei mese calde elevilor în unitatea de învățământ”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al fundației World Vision România.