ECOTIC lansează cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie), o nouă campanie de colectare dedicată companiilor, instituțiilor, ONG-urilor sau oricărei persoane juridice care are nevoie de o soluție simplă și gratuită de predare spre reciclare a deșeurilor electrice.

Pentru a beneficia de această facilitate, reprezentanții companiilor trebuie să identifice deșeurile electrice de la sediu, să le centralizeze și să le scoată din gestiunea internă. Cantitatea minimă pentru fiecare comandă este de aproximativ 150 de kg. Compania amintește că în categoria DEEE intră tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau cu baterii.

În continuare, pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu, ONG-ul oferă mai multe opțiuni, anume completarea formularului de la adresa ecotic.ro/formular-ridicare-deee, cerere transmisă la adresa logistica@ecotic.ro sau comandă telefonică la numărul 021 9641. După confirmarea preluării comenzii, un operator de colectare ECOTIC va prelua deșeurile în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la plasarea comenzii.

Prin reciclarea deșeurilor electrice și electronice, inclusiv a becurilor și neoanelor, ECOTIC a contribuit până în prezent la reintroducerea în circuitul economic a peste 250.000 de tone de materiale reciclabile. Totodată, prin asigurarea reciclării la cele mai înalte standarde europene, aproximativ 2.000 de tone de substanțe periculoase conținute în deșeurile electrice și electronice (DEEE) au fost eliminate în condiții de maximă siguranță prevenind, astfel, poluarea.