Deloitte România anunță recrutarea și numirea lui Ovidiu Popescu în rolul de Partener și Lider al practicilor de sustenabilitate și de energie.  

Cu o carieră de 20 de ani în domeniul serviciilor profesionale și având la activ coordonarea a numeroase proiecte complexe de consultanță financiară și strategică pentru jucători importanți din sectorul energiei, precum și o experiență consistentă în proiecte de transformare și de raportare a performanței în sustenabilitate, Ovidiu Popescu va contribui la consolidarea echipelor și competențelor Deloitte România în consultanța pentru sectorul energetic și în sustenabilitate. El a preluat noul rol în luna mai 2024. 

Ovidiu ni se alătură într-un moment-cheie, după ani de schimbări și provocări dintre cele mai diverse pentru organizațiile din domeniul energiei și resurselor naturale și într-un context în care preocupările legate de sustenabilitate sunt prioritare pentru lumea afacerilor și pentru întreaga societate, reclamând soluții pragmatice și eficiente, cu impact durabil și costuri suportabile. Îi urez lui Ovidiu bun-venit în echipa de parteneri și am încredere că parcursul său profesional remarcabil, care combină în mod ideal competențele de consultanță în energie cu cele din domeniul ESG, va contribui semnificativ la dezvoltarea echipelor și a serviciilor noastre de profil”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova. 

Ovidiu Popescu și-a început cariera în 2004 ca auditor pentru companii din energie și a coordonat până în prezent mai multe echipe multidisciplinare în asistarea unor jucători-cheie în procese ample vizând strategia de afaceri, fuziuni și achiziții, analiza financiară și de piață, analiza pe teme de reglementare, evaluarea afacerilor și soluționarea disputelor. În ultimii ani s-a concentrat și pe proiecte de sprijinire a organizațiilor în demersul lor de integrare a criteriilor de mediu, sociale și de guvernanță (envrionment, social, governance – ESG) ca parte a modelului de afaceri. 

Absolvent al unui program postuniversitar la King’s College, Londra, în 2016, Ovidiu Popescu este expert certificat în sustenabilitate și eficiență energetică (standard GRI) și deține atestările CFA, FCCA și ANEVAR. 

Practica de Consultanță în sustenabilitate a Deloitte România include servicii care țin de combaterea schimbărilor climatice, finanțare durabilă și economie circulară. Echipele locale asistă clienții în dezvoltarea strategiilor de sustenabilitate, în elaborarea modelelor de transformare a operațiunilor pentru reducerea emisiilor de carbon și a amprentei de mediu, precum și în evaluarea și raportarea pe criterii ESG.