Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, anunță finalizarea implementării unui sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 340.000 de euro pentru compania Cotnari S.A. Proiectul  constă în instalarea a 883 de panouri, pe o suprafață de 5.000 mp, cu o putere de 400 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Energia verde produsă acoperă aproximativ 25% din consumul intern al companie. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 12.647 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 2,5 milioane de euro. Sistemul de panouri fotovoltaice înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 de 159 de tone pe an şi a deşeurilor radioactive de 1,5 kg pe an. Panourile sunt situate în incinta Cramei Cotnari, județul Iași.

„Sistemele fotovoltaice sunt răspunsul natural la instabilitatea pe care o vedem pe piața de energie. De asemenea, mă bucur că reușim astfel fim sustenabili si să reducem amprenta de carbon a companiei, în contextul în care planeta are nevoie de acțiuni responsabile din partea tuturor”,  spune Remus Deleanu, Președintele Directoratului Cotnari S.A.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.