Fondurile, în valoare de 180.000 EUR, strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal vor susține o nouă generație de muzicieni și artiști vizuali, cu vârste între 14 și 24 de ani, care provin din familii cu venituri modeste, prin programul național Tinere Talente ediția 2024, selecția națională urmând să fie lansată în luna noiembrie.

De 15 ani investim în tinerii artiști. Iar ei au răspuns acestei șanse cu extraordinar talent, spirit creator, atingând potențialul lor artistic. Mulți dintre ei își împlinesc visul profesional și ne bucură apoi cu darurile lor. Drumul în artă este greu, de multe ori inaccesibil pentru cei cu posibilități financiare limitate, deși ei fac eforturi și sacrificii. De aceea este nevoie ca oameni ca voi să sprijine această cauză nobilă! Mulțumim mentorilor, companiilor, donatorilor și voluntarilor care ne însoțesc în misiunea noastră! Compania Kaufland România este unul dintre partenerii care ne-au fost alături, încă de la început”, a spus Majestatea Sa Margareta în discursul rostit în deschiderea Concertului Regal Caritabil.

În cei 15 ani ai proiectului Tinere Talente, fondurile în valoare de 1.900.000 de euro, strânse din sponsorizări și donații, au fost investite în viitorul artistic al României. 410 burse au fost acordate până acum tinerilor talentați, iar cu sprijinul mentorilor și a promovării susținute, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Programul Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun Program de artă și Cultură din România, de 4 ori laureat la Gala Societății Civile, inclusiv în 2022.

Organizat anual, începând din 2008, de către Fundația Regală Margareta a României, Concertul Regal Caritabil are loc în mod tradițional pe 25 octombrie, în ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române. Fiecare ediție a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor talentați artiști români.