În perioada 22-24 noiembrie, șase chefi recunoscuți și echipele lor vor concura în fața publicului pentru a susține două cauze importante: asigurarea de mese calde pentru persoanele vulnerabile și conștientizarea nevoii de combatere a risipei alimentare. Această inițiativă are loc în cadrul Kitchen Battle, unul dintre cele mai populare evenimente culinare în scop caritabil din Europa, care revine în România, pentru a doua oară.
Evenimentul se desfășoară sub egida Cuisine sans Frontières și este organizat în România de Social Food, asociația fondată de Chef Adi Hădean. Biletele pentru competiția culinară caritabilă sunt disponibile pe socialfood.ro.
”Succesul primei ediții ne-a arătat că putem aduce împreună pasiunea pentru gătit și dorința de a ajuta. Kitchen Battle nu este doar o întrecere între bucătari, ci și un mod prin care arătăm că împreună putem să facem bine. Cea de-a doua ediție vine cu noi provocări pentru bucătari, dar și cu o misiune clară: să hrănim mai mulți oameni și să tragem un semnal de alarmă asupra risipei alimentare. Cu fiecare probă, ne propunem să demonstrăm că putem găti bine și responsabil în același timp”, a declarat chef Adi Hădean.
Anul trecut s-au strâns peste 150.000 de euro și evenimentul a fost sold-out cu două săptămâni înainte de ziua începerii. Misiunea evenimentului Kitchen Battle este strângerea de fonduri pentru asigurarea unui număr cât mai mare de mese calde persoanelor aflate în dificultate. Până astăzi, prin intermediul Asociației Social Food, au fost oferite peste 1,2 milioane de porții de mâncare pentru comunitățile vulnerabile din România.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate