Fundația Leaders în parteneriat cu Lidl România și Asociația Acting Up au dat startul Caravanei „Ora de Carieră 60”, o serie de evenimente organizate la nivel național sub umbrela programului „Ora de Carieră”, cu scopul de a susține elevii de liceu în procesul de orientare în carieră.

Primele orașe în care a ajuns Caravana au fost Călărași, Giurgiu, Alexandria, Slatina și Craiova, unde la începutul lunii aprilie au avut loc ateliere de câte 60 de minute cu elevii din 14 licee, cumulând un număr total de peste 1.500 de participanți.

Programul se adresează predominant elevilor din clasele a X-a și a XI-a din liceele cu profil teoretic, tehnologic, economic și vocațional, iar participarea este gratuită.

Următoarea caravană este programată în perioada 13-17 mai 2024 în județele Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova și Dâmbovița. În total, până în februarie 2025, se estimează că „Ora de Carieră 60” va număra peste 6.000 de beneficiari direcți.

Fiecare eveniment din cadrul Caravanei cuprinde o pastilă teoretică privind importanța alegerii unei cariere potrivite, o activitate dinamică de grup, demonstrații teatrale, precum și un exercițiu de tip „Harta mea”, în care tinerii realizează o mapare a intereselor profesionale.

Ulterior, participanții la „Ora de Carieră 60” se pot înscrie în programul „Ora de Carieră 360” organizat de Fundația Leaders din anul 2020 la nivel național, care aprofundează noțiunile și direcțiile discutate în cadrul Caravanei.