Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu.

Prin inițiativa Can Art&Design Festival, Asociația Alucro își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor din aluminiu printr-o platformă inovatoare și captivantă care îmbină conștientizarea de mediu cu expresia artistică.

„Can Art&Design Festival este o încununare atât a creativității, cât și a responsabilității pentru mediu. Reciclarea dozelor din aluminiu este un pas crucial către construirea unui viitor mai durabil, iar acest concurs invită artiștii să aibă un impact pozitiv prin contribuțiile lor artistice”, spune Adina Magsi, Director General Asociația Alucro, Country Manager Every Can Counts România.

Asociația Alucro și partenerii acestei ediții, Reciclad’OR și ALRO S.A., încurajează pasionații de artă, sculptură, ecologie, să participe la Can Art&Design Festival și să contribuie la un efort comun de promovare a conservării resurselor și refolosirii acestora, aluminiul fiind un material care se reciclează la nesfârșit fără a-și pierde proprietățile.

„Ne bucurăm să fim alături de Asociația Alucro la o nouă ediție a concursului Can Art & Design Festival, dedicat reciclării creative din doze de aluminiu. Proiectul reușește, încă de la lansare, să atragă atenția în rândul publicului larg asupra importanței colectării separate, reciclării și refolosirii deșeurile de ambalaje, prin modalitatea de a transforma dozele de aluminiu în adevărate lucrări de artă. Reciclad`OR  este o companie de referință pe segmentul sustenabilității în România, care susține și inițiază astfel de proiecte care au ca scop informarea și conștientizarea asupra problemelor de mediu, importanței reciclării și schimbărilor climatice”, spune Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.

Premiile care pot fi adjudecate de artiști au o valoare de 6000 euro, iar înscrierile sunt deschise până la 18 septembrie 2023.