Compania Brother continuă parteneriatul început în urmă cinci ani cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) pentru a susține comunitatea specialiștilor în mediu din România. În cadrul acestui parteneriat, Brother acordă an de an premii absolvenților programelor de master din domeniul Ingineriei Mediului de la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB pe baza unor criterii de calitate și aplicabilitate.

Continuând această tradiție, și anul acesta compania Brother își asumă selectarea celor mai bune și practice lucrări de disertație pe care le va premia în cadrul susținerii lucrărilor de disertație ce vor avea loc pe 30 iunie a.c. Studenții la programele de master ale universității au prilejul să își înscrie lucrările de disertație pentru a obține premiul Life on Land până la data de 23 iunie a.c. la secretariatul universității.

Sustenabilitatea înseamnă responsabilitate și acțiuni conștiente în viața de zi cu zi, chiar mai mult, este oportunitatea de a sprijini comunitățile din care facem parte și de a avea un impact pozitiv asupra lumii”, a declarat Simona Țăndărică, Country Manager Brother România, completând: ”Strategia de responsabilitate pe care o are Brother de gestiona deșeurile electronice, de a se implica în comunitate și a reduce impactul fiecăruia dintre produsele Brother asupra mediului prin optimizare pentru fiecare stadiu din ciclul de viață, de la idee și design, până la etapele de colectare și reciclare. Această strategie se aplică constant în România, una dintre cele mai importante acțiuni în acest demers este cea de încurajare a tinerilor care studiază în domeniul protecției mediului și au în vedere teme practice în cadrul lucrării de disertație. Și nu ne oprim aici, derulăm o serie întreagă de acțiuni care se aliniază obiectivelor nostre de sustenabilitate și implicare socială pentru educația tinerilor și a copiilor”.

La nivel internațional colaborarea dintre Brother și Cool Earth, care a început în 2009, a dus la salvarea a 27 de milioane de copaci, 37 de milioane de tone de carbon stocate, susținerea a 7 comunități.

Pe plan local, Brother derulează o serie de activități de implicare în comunitate prin premiile Life on Land acordate an de an studenților care doresc să aprofundeze studierea mediului prin programele de master ale Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB, precum și prin participarea alături de Albamont și partenerii Brother locali la igienizarea pădurilor. Ca o extensie a programului derulat internațional pentru reciclarea și reutilizarea cartușelor, fiecare dintre noi se poate implica prin returnarea cartușelor Brother, prin programul de reciclare și reutilizare pus la dispoziție gratuit de către Brother în România.

Compania este implicată la nivel global în efortul de combatere a schimbărilor climatice prin planul Brother Group Environment Vision 2050, program care susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), alături de cele mai importante companii ale lumii. Utilizarea durabilă a ecosistemelor terestre și combaterea deșertificării se numără printre principalele obiective ale acestui program, alături de stoparea degradării terenurilor și a pierderii biodiversității. Brother investește, de asemenea, în viitor, sprijinind experți și grupuri de cercetare care evaluează oportunitățile și riscurile într-o lume care se confruntă deja cu provocări ecologice.

Continuând o prestigioasă tradiție, pentru al cincilea an consecutiv, Brother România va acorda un premiu în valoare de 500 de Euro unei lucrări care propune soluții sustenabile pentru mediu, în cadrul unui program mai larg de încurajare a ideilor inovatoare și a programelor educaționale în domenii cu importanță strategică. Evaluarea candidaților în vederea desemnării lucrărilor câștigătoare vor fi asigurate de experți, membri ai comisiilor de examinare, asistați de un reprezentant al companiei în data de 30 iunie 2023, iar Regulamentul de participare, precum, procedura de înscriere și detalii suplimentare le puteți accesa la link.