Compania BAT a fost inclusă pentru al treilea an consecutiv de către Financial Times pe lista liderilor în domeniul combaterii schimbărilor climatice, alături de alte companii europene angajate în reducerea emisiilor de carbon.

De asemenea, BAT și-a asumat obiective ambițioase privind atingerea neutralității emisiilor de carbon în operațiunile sale directe până în 2030 și pe tot lanțul valoric până cel târziu în 2050.

”Această recunoaștere reflectă eforturile noastre constante de abordare a riscurilor climatice și de identificare de oportunități atât în cadrul propriilor operațiuni, cât și pe lanțul valoric. Ne dorim ca, până în 2030, să obținem o reducere de 50% a emisiilor de GES în Scopurile 1, 2 și 3* și să atingem neutralitatea emisiilor de carbon pe întregul lanț valoric până cel târziu în 2050”, a declarat Mike Nightingale, Director pentru Sustenabilitate în cadrul BAT.

Evaluarea companiilor a fost derulată de Financial Times în colaborare cu Statista și s-a bazat pe o metodologie mai strictă în acest an, având în vedere atenția tot mai mare acordată de către consumatori și autoritățile de reglementare performanței companiilor în domeniul protejării mediului. De exemplu, 20% din punctajul acestei ediții a fost acordat în funcție de indicele CDP în domeniul climatic și a ținut cont de adoptarea de către companii a principiilor Science Based Targets initiative (SBTi).

În 2023, BAT a lansat și primul său raport anual combinat de business și sustenabilitate (Combined Annual & ESG Report). În cadrul acestui raport au fost anunțate obiective noi și actualizate, precum atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile, reducerea cu 25% a deșeurilor rezultate din operațiuni, 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile și stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale în lanțul său de aprovizionare. Toate aceste obiective au ca termen anul 2025.