Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, a fost inclusă, pentru al zecelea an consecutiv, în Anuarul de Sustenabilitate S&P Global. Potrivit scorului obținut în această ediție, Atos se află în top 10% companii sustenabile din industria serviciilor IT.

Anuarul recunoaște companiile care au demonstrat un grad înalt de sustenabilitate corporativă, grupate în funcție de domeniul de activitate. În cadrul industriei serviciilor IT, Atos a fost clasată în top 10% cele mai sustenabile companii din lume. Per total, au fost analizate 7.800 de companii la nivel global, din 61 de industrii.

În 2022, Atos a obținut un scor S&P Global ESG în cadrul CSA (Corporate Sustainability Assessment) de 85/100, păstrându-și poziția printre companiile cu cele mai bune performanțe la nivel mondial pe segmentul ESG (Environmental, Social & Governance). Compania franceză a primit în mod constant scoruri ESG excelente, ceea ce i-a asigurat includerea în indicii Dow Jones Sustainability (atât DJSI Europe, cât și DJSI World) în ultimii opt, respectiv zece ani consecutiv.

„Angajamentul nostru față de sustenabilitate și comunicarea transparentă a progreselor noastre a contribuit la diferențierea Atos. Suntem mândri să ne clasăm între primele 10% companii din industria serviciilor IT la nivel mondial, ceea ce reprezintă o dovadă a dezvoltării continue și a angajamentului nostru față de sustenabilitate, precum și a excelenței în ceea ce privește practicile ESG”, a declarat Diane Galbe, Senior Executive Vice President, Atos.

Aceste rezultate se adaugă la recunoașterea internațională a Atos ca lider în domeniul sustenabilității și practicilor ESG. Printre altele, Atos a primit un rating „AAA” (pe o scară de AAA-CCC) în cadrul evaluării MSCI ESG Ratings 2022, a fost recompensată cu un premiu Platinum din partea EcoVadis, un statut Prime în cadrul evaluării ESG efectuate de ISS în anul trecut și a fost selectată în cadrul prestigioasei „A List 2022” a CDP pentru abordarea schimbărilor climatice.