Asociația pastel, Administrația Parcului Natural Văcărești și Kellanova România au organizat în luna mai 2024 o amplă acțiune de igienizare a primului parc natural urban din România.

Alături de peste 70 de voluntari de la companiile Kellanova România și Adobe România, Asociația pastel a colectat deșeuri de pe o suprafață de aproximativ 15 hectare.  

Acțiunea face parte din proiectul anual „Refresh”, prin care Asociația pastel igienizează o zonă din natură pentru a contribui la păstrarea sănătății ecosistemului și asigurarea unui spațiu curat și sigur atât pentru vizitatori, cât și pentru speciile de plante și animale.  

”Parcul Natural Văcărești, situat în București, este o rezervație naturală urbană deosebit de importantă, atât din punct de vedere ecologic, cât și pentru comunitatea locală. Igienizarea acestui parc este esențială pentru menținerea sănătății ecosistemului și pentru asigurarea unui spațiu curat pentru vizitatori. Ne bucurăm că am colectat alături de voluntari peste o tonă de plastice, materiale de construcție, resturi, cioburi, toate extrem de periculoase pentru animale și pentru cei care vin în parc să-și petreacă timpul liber”, a declarat Andreea Oprea, director executiv Asociația pastel.

”Parcul Natural Văcărești este o comoară ecologică și un spațiu vital pentru comunitatea noastră. Igienizarea regulată a parcului este esențială pentru menținerea sănătății ecosistemului și pentru asigurarea unui mediu sigur și curat atât pentru vizitatori, cât și pentru fauna și flora locală”, a declarat Ștefania Simion, Directorul Administrației Parcului Natural Văcărești.