După ce au instruit peste 6.000 de elevi și profesori, din 31 de licee din capitală, Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului – E.D.I.T. lansează în mediul online videoclipul ShakeUP, ce are ca scop educația seismică.

Programul ShakeUP, a fost implementat de Asociația E.D.I.T., în perioada 27 februarie 2023 – 5 aprilie 2023, în 31 de licee din București, fiind finanțat prin programul pentru cutremure și alte dezastre majore, Bucureștiul Pregătit, inițiat de Fundația Comunitară București și susținut de ING Bank, Lidl România, IKEA România și PAID.

Informarea populației și educația seismică reprezintă factori care pot face diferența între viață și moarte în cazul producerii unui seism major, iar prin astfel de programe putem contribui la dezvoltarea unei societăți mai pregătite. Prin acest program ne dorim să popularizăm noțiuni precum „rucsacul de urgență” sau „planul familiei”, astfel încât după vizionarea materialului video fiecare familie să aibă un plan și un rucsac de urgență în casă”, a declarat Ion Arseni, Co-Fondatorul Asociației E.D.I.T.

În cadrul întâlnirilor cu liceeni, echipele de traineri ale Asociația E.D.I.T. au oferit informații despre cum trebuie să acționeze în funcție de locul în care sunt în timpul în care începe un seism, cum să pregătească o trusă de urgență sau cum să utilizeze fluierul de salvare și să creeze un plan de urgență împreună cu familia – informații care momentan sunt destul de puțin cunoscute, dar care pot face diferența în cazul unui seism major. La o parte dintre sesiunile #ShakeUP au participat și reprezentații ISU București-Ilfov, care au făcut demonstrații practice de prim-ajutor.