Adoptă un Copac, programul de împădurire al Asociației Viitor Plus, a încheiat cel mai bogat sezon de plantare de primăvară din ultimii ani, cu 46.000 de puieți trimiși la 285 de școli din toată țara, 5,5 hectare noi de pădure pe câmpurile degradate din sudul României, o plantare urbană la Alexandria și 1.550 de voluntari implicați în acțiunile de plantare.

Prin campania „Plantarea de speranță la distanță”, și cu sprijinul financiar al OMV Petrom, cutii cu 46.000 de puieți forestieri au ajuns cu ocazia Săptămânii Verzi la elevii din 285 de școli.

În data de 13 aprilie, echipa Adoptă un Copac continuat campania „România plantează pentru mâine” cu o plantare la Alexandria, în județul Teleorman. Parcul Pădurea Vedea s-a extins astfel cu încă 2 hectare, unde au fost plantați 3.100 de arbori și arbuști, din 30 de specii diferite, în baza unui plan peisagistic elaborat. Peste 350 de voluntari ne-au fost alături în acest demers – angajați din Primăria Alexandria, angajați ai OMV Petrom, elevi de la școlile și liceele din localitate, voluntari din cadrul ISU Teleorman, Crucea Roșie Teleorman, dar și voluntari din localitate și din București.

Tot în această primăvară, alături de 1.200 de voluntari, au fost continuate și plantările tradiționale din mediul rural ale programului Adoptă un Copac. Astfel, alte 5,5 hectare de pădure au început să crească pe terenurile degradate din Căscioarele (județul Călărași) și Sârbeni (județul Teleorman). Pădurile adiționale sunt păduri noi, plantate cu scopul de a combate efectele locale ale schimbărilor climatice, fenomenele meteo extreme și de a aduce beneficii comunităților locale, precum un aer mai curat și un sol mai bogat.

Am încheiat cu brio încă un sezon de plantare la Adoptă un Copac. Poate cel mai complex, cu cele mai multe schimbări și cel mai plin din câte au fost până acum. Am avut parte de schimbări interne în echipă, dar și de schimbări în modul de lucru și organizare al plantărilor pentru a putea face evenimente cu peste 400 de voluntari într-o singură zi. Acum, la final de sezon, nu rămâne decât să ne bucuram de reușitele echipei Adoptă un Copac și ale tuturor voluntarilor care ne-au fost alături. Ne revedem la toamnă cu forțe proaspete și, sperăm noi, în număr cât mai mare!”, a declarat Mădălin Costache, Manager operațional în cadrul programului Adoptă un Copac.