Absolut anunță începerea distribuției în ambalaje fabricate din 57% hârtie și căptușite cu membrana din plastic (PEN). În primă fază, noile ambalaje vor fi disponibile pe tot parcursul verii în Manchester, UK. Potrivit reprezentanților companiei, regiunea a fost selectată datorită prezenței în zonă a unui sistem de reciclare capabil să proceseze combinația hârtie-plastic din ambalaj.

Noul tip de recipient a fost realizat în colaborare cu Paboco (Paper Bottle Company) și reprezintă cea mai recentă etapă în planul Absolut de adoptarea a unui ambalaj 100% bio. Deși noul ambalaj este de 8 ori mai ușor decât cel din sticlă, reprezentanții companiei au declarat că scopul final nu este acela de a înlocui sticla, ci de a oferi o alternativă mai ușor de transportat consumatorilor care frecventează festivaluri și alte activități în afara locuinței.

În timpul perioadei de testare comercială a noului ambalaj, Absolut și Paboco vor colecta informații de la consumatori, comercianți și distribuitori, în vederea dezvoltării ulterioare a recipientului. În următoarea fază a acestui proiect, Michael Michelsen, director comercial Paboco, a declarat că se dorește crearea unui ambalaj care să conțină minimum 85% hârtie, mai ușor și utilizabil în tot spațiul Uniunii Europene.

Prin acest pas ne apropiem și mai mult de viziunea noastră pentru o sticlă complet bio. Explorăm ambalaje care au o valoare complet diferită. Hârtia este plăcută la atingere; este frumoasă; este originală; este ușoară. Acesta a fost punctul nostru de plecare. Dar aceasta nu este doar o idee scrisă pe hârtie”, a declarat Elin Furelid, director Future Packaging la Absolut.