Centrul Hero Afterschool Clinceni, un proiect al Melaniei Medeleanu demarat în 2010 sub tutela și administrarea Fundației Inovații Sociale Regina Maria, devine anul acesta independent.

Frecventat la început de doar 15 copii din familii defavorizate, centrul Hero Afterschool Clinceni a devenit unul din cele mai importante centre educaționale din zonă pentru copiii din toate clasele sociale, ajungând în anul 2023 la un număr de 147 de copii din învățământul primar, coordonați de 12 învățătoare.

În tot acest timp, toți copiii au avut acces la educație de calitate, au fost susținuți în realizarea temelor, au participat la diverse ateliere de stimulare a creativității și dezvoltare de noi abilități și au primit zilnic o masă caldă.

Începând din acest an, Centrul va funcționa sub administrarea unei noi asociații înființate de către membri ai comunității Clinceni.

În toată această perioadă am învățat despre voluntariat și solidaritate, despre virtuțile necesare oamenilor pentru a construi o comunitate. Sub denumirea de Centrul Educațional “Căsuța Mariei”, am extins activitatea într-un nou spațiu alternativ, primitor pus la dispoziție de Consiliul Local Clinceni și prin înființarea unor grupe de antepreșcolari vom continua activitatea cu un număr de aproximativ 180 de copii”, a declarat Cristina Bencu, Director Centru.

Unul din obiectivele permanente ale fundației noastre este acela de a transforma fiecare din centrele educaționale de care ne ocupăm, într-un hub al comunității unde acestea funcționează”, a declarat Cristiana Mateoiu, Director executiv Fundația Inovații Sociale Regina Maria.