Proiectul Planeta Roz, desfășurat de Asociația M.A.M.E. și dedicat luptei împotriva cancerului de sân și a altor forme de cancer feminin, a împlinit anul acesta 10 ani de activitate.

La nivel de impact, proiectul numără până în prezent 40.000 de persoane informate despre prevenția și sănătatea femeilor prin campaniile de educare desfășurate, 28.000 de persoane care au accesat platforma Planeta Roz, 106 articole și interviuri informative publicate, 48 de specialiști implicați activ în sprijinirea pacientelor și 2.000 de femei care au beneficiat gratuit de servicii psiho-socio-medicale.

Prin intermediul proiectului, femeile diagnosticate cu cancer din România beneficiază gratuit de diverse servicii necesare în lupta cu boala, precum informare și îndrumare medicală, psihoterapie, grupuri de suport, consiliere nutrițională și juridică. De asemenea, pot accesa platforma dedicată proiectului, www.planetaroz.ro, unde găsesc informații de calitate, validate de medici, despre prevenție, diagnostic, simptome și tratamente.

Prevenția a fost o componentă principală a proiectului Planeta Roz, încă de la lansare, contribuind semnificativ la educarea și conștientizarea femeilor din România. De-a lungul celor 10 ani, au fost organizate peste 20 de evenimente care au adus împreună comunitatea și experții din domeniul sănătății, punând accent pe importanța prevenției și a sănătății feminine. În continuarea acestui demers, în lunile octombrie și noiembrie 2024, Asociația M.A.M.E., în parteneriat cu sponsorul tradițional AVON România, va desfășura o campanie amplă de informare în școli, distribuind materiale educaționale către peste 5.800 de elevi din 32 de județe.

Planeta Roz este un proiect care, de 10 ani, schimbă vieți. Promovează sănătatea și prevenția în rândul femeilor din România și oferă sprijin concret celor diagnosticate cu cancer. Am creat în jurul acestui proiect o comunitate bazată pe sprijin și solidaritate, reunind parteneri, sponsori, medici, specialiști și voluntari care au susținut femeile în lupta cu boala. Le mulțumim, în mod special, sponsorilor noștri, AVON și AMEROPA, a căror implicare a fost esențială în susținerea și dezvoltarea acestui proiect. Vom continua cu aceeași dedicare, pentru a ajuta și mai multe femei să își recapete sănătatea și încrederea”, a declarat Maria Culescu, fondatoarea Asociației M.A.M.E. și inițiatoarea proiectului.