Fundația Leaders, în colaborare cu Holcim și Somaco, va implementa anul acesta, 7 ediții ale programului Exploratori de Viitor, desfășurate în două module.

Astfel, elevii de liceu din Câmpulung, Adjud, Târgoviște, Timișoara, Teiuș, Roman, Buzău sunt invitați să se înscrie în programul Exploratori de Viitor, care dezvoltă competențe de leadership și angajabilitate și care se derulează în perioada noiembrie 2024 – martie 2025.

Modulul de leadership se adresează tuturor elevilor de liceu, oferindu-le abilități esențiale pentru a deveni lideri în propriile lor comunități. Programul intensiv cuprinde 9 sesiuni fizice și online și se va desfășura la Câmpulung, în perioada noiembrie 2024 – martie 2025. Termenul limită de înscriere este 25 octombrie 2024.

Modulul de angajabilitate se adresează cu precădere elevilor din liceele tehnice, pregătindu-i pentru integrarea pe piața muncii prin dezvoltarea competențelor necesare de angajabilitate și orientare în carieră. Sesiunile sunt 100% fizice și se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, combinând ateliere practice și discuții despre carieră cu vizite pe teren. Ziua a treia este rezervată vizitelor în fabricile Holcim și Somaco din fiecare comunitate menționată.

Alături de Holcim, Fundația Leaders a avut un impact semnificativ asupra comunităților locale, atingând un total de 1.500 de beneficiari direcți din județele Bihor, Buzău, Argeș, București, Cluj și Alba între 2018 și 2023. Acestora li se adaugă peste 2.000 de beneficiari indirecți, care au fost vizați de cele 23 de proiecte implementate în comunități precum Aleșd, Oradea, București, Buzău, Câmpulung, Turda și Teiuș.