Trei instrumente de educație financiară non-formală, complet gratuite, au fost lansate oficial în cadrul Wall-ET Summit 2024: Experiențe și Inovații în Educația Financiară, eveniment organizat de Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) și desfășurat pe 27 septembrie, la București.

Materialele au fost create în ultimii doi ani în cadrul proiectului Wall-ET, de către Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) în parteneriat cu Asociación Promesas și Produções Fixe Unipessoal Lda, finanțat prin programul Uniunii Europene ERASMUS+. La testarea și îmbunătățirea instrumentelor au luat parte, în total, peste 150 de experți și 700 de tineri, cumulând 1.500 ore de învățare prin joacă.

Cele trei instrumente pot fi descărcate GRATUIT, inclusiv în limba română, de pe site-ul https://wall-et.eu, de la secțiunea Tools. Ulterior, pot fi folosite în ateliere și cursuri pe tematică financiară, dedicate tinerilor.

Asociația Educație pentru Viața Reală (AEVR) oferă programe de educație financiară și antreprenorială disponibile persoanelor care vor să aibă o relație mai bună cu banii devenind reziliente financiar și trăind o viață prosperă și sustenabilă. AEVR dezvoltă programe și metode alternative de educație financiară pentru tineri și adulți, numai prin programul Banometru ajutând până acum peste 5.300 persoane prin coaching individual gratuit și peste 30.800 persoane prin cursuri online, să aibă o relație mai sănătoasă cu banii și cu viața lor financiară.