Compania românească GreenGroup, lider european în domeniul economiei circulare, cu prezență regională în România, Slovacia și Lituania, alege SAP S/4HANA Cloud, Private Edition pentru a moderniza infrastructura de management operațional din cadrul grupului.

Proiectul aflat în derulare reprezintă doar prima etapă dintr-o implementare mai amplă, care va include și restul companiilor din grup, SAP devenind astfel platforma centrală pentru digitalizarea GreenGroup.

Implementarea SAP S/4HANA ca platformă comună pentru companiile grupului este o componentă esențială a strategiei noastre de transformare digitală. Aceasta susține eforturile noastre multi-departamentale de aliniere și îmbunătățire a proceselor interne, cu impact pozitiv în relațiile cu partenerii, angajații și acționarii noștri”, a declarat Marius Ghica, GreenGroup CFO.

GreenGroup este lider european în economia circulară, cu o experiență de 22 de ani în domeniu. Cu investiții de peste 200 milioane de euro și o cifră de afaceri consolidată de 180 milioane de euro pentru anul 2023, GreenGroup oferă un spectru complet de servicii, de la colectarea deșeurilor până la reciclarea și transformarea acestora în materiale noi și valoroase pentru noi industrii. Companiile oferă, de asemenea, servicii de mediu, OIREP și waste management.

Etapa actuală este numai începutul unei implementări extinse la nivel de grup și suntem convinși că această transformare va aduce îmbunătățiri semnificative în eficiența operațională”, a adăugat Ioana Bucin, Transformation Manager GreenGroup și manager de proiect pentru implementarea SAP.

Implementarea va dura aproximativ un an și va fi realizată de Advanced Business Software, partener SAP România de peste 9 ani.

GreenGroup are o misiune care inspiră, bazată pe respectul pentru mediu, concretizată într-o serie de activități pline de însemnătate și care generează un impact real. Ne bucură faptul că organizația a ales o soluție SAP care să ofere sprijin în îndeplinirea acestei misiuni și că, prin intermediul experienței și cunoștințelor partenerilor noștri de la Advanced Business Software, grupul își va transforma în realitate viziunea privind procesul de digitalizare”, a menționat Diana David, Managing Director SAP România.