Restart Energy a finalizat implementarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Tehno Proenergy, în valoare de aproximativ 900.000 de euro și o perioadă de amortizare estimată la 5 ani.

Proiectul este format din 1.818 panouri, acoperă o suprafață de 10.000 mp și vor produce 1.287 MWh de energie pe an, acoperind integral consumul energetic al companiei.

Suntem aici pentru a ne susține partenerii în procesul de tranziție energetică, pentru a deveni sustenabili folosind energie verde produsă local și profitabili prin optimizarea costurilor cu energia. Este responsabilitatea noastră să cunoaștem în detaliu problemele cu care se confruntă aceștia și să le oferim cele mai bune soluții. De asemenea, înțelegem, poate mai mult decât companiile multinaționale, nevoia de flexibilitate specifică pieței românești și încercăm să minimizăm timpul pierdut cu birocrația specifică”, spune Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare, până la implementare.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

La începutul anului 2024, capacitate solară instalată în România era de aproximativ 3,1 GW, din care aproximativ 1,6 GW în parcuri PV. Până în 2030, strategia națională are ca obiectiv o creștere la peste 8 GW, pentru a avea 36% din energie din surse regenerabile.